Resmi Gazetede yayımlanan memur alımı ilanına göre Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ( YÖK ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda 4 kişilik boş kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. Bu yönde YÖK 657 sayılı kanunun 4/B maddesi uyarınca Sözleşmeli personel alımı yapılacak. Adaylardan bu yönde KPSS şartı aranacak olup detayları siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz.

MEMUR ALIMI KADROLARI:

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bünyesine alacağı uzman personel kadrosu için farklı alanlarda 4 kişi alacak. Alımlar Lisans mezunu ve Yabancı dil sınavı şartı yer almaktadır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

YÖK Personel alımı için adaylardan 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç alabilmek " gerekmektedir.

Özel olarak ise 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde P3 puan türünden puan almış olmak, En az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerden mezun olmuş olmak ve yukarıdaki tabloda belirtilen Yabancı dillerden puana sahip olmak şartı aranacak.

BAŞVURULAR:

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımemur alımı başvuruları ilanın yayım tarihi olan 25 Eylül 2020 tarihi ile başlamış olup en geç 09 Ekim 2020 tarihine kadar yapılacaktır. Adaylar başvurularını www.yok.gov.tr sitesinde bulunan başvuru formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmasından sonra fotoğraf yapıştırmak ve imzalamak suretiyle ve aşağıdaki belgeler ile birlikte Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (Personel Dairesi Başkanlığı) Üniversiteler Mahallesi 1600.Cadde No: 10 06800 Bilkent/Ankara adresinde olacak şekilde posta ile gönderme ile yapılacaktır.

İSTENİLEN BELGELER

1. Başvuru formu (fotoğraflı ve imzalı)

2. Lisans diploması veya mezuniyet belgesinin ya da eğitimini yurt dışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin fotokopisi

3. 2018 KPSS P3 sonuç belgesi

4. Yabancı Dil Bilgisi seviyesini gösteren belge

5. Özgeçmiş

6. Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığını gösteren belge

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim