Yükseköğretim Kalite Kurulu ( YÖKAK ) memur alımı başvurularında sona geldik. Farklı kadrolarda olmak üzere Ön Lisans ve Lisans Mezunu memur alımı yapılacak. Başvuru sürecinde artık sona geldik. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için son şans. Peki Yükseköğretim Kalite Kurulu hangi kadrolarda personel alımı yapacak. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar nasıl başvuru yapacak?

KADRO BİLGİLERİ NEDİR?

Yükseköğretim Kalite Kurulu memur alımı yapılacak kadrolar, Bilgisayar Mühendisi, Endüstri Mühendisi, Diğer Teknik hizmet personeli, Büro Personeli, Mütercim Tercüman alımı yapılacak.

BAŞVURU SÜRECİ SONA ERİYOR!

Söz konusu kadrolarda başvurularda sona geldik. Başvuruların 1 Eylül 2021 tarihli ilanın yayımlanması ile birlikte başlamıştı. En geç 10 Eylül 2021 tarihine kadar devam edecek olan başvurular online ortamda e-Devlet şifresi ile yapılacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar YÖKAK-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirebilirler.

KPSS ŞARTI VAR MI?

Yükseköğretim Kalite Kurulu memur alımı başvuruları için KPSS puanı kullanılacak. Bu kapsamda adayların 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 75 puan almış olmaları gerekmektedir.

Başvuru değerlendirmesi de KPSS Puanı ile yapılacak olup Sıralamaya esas olan, KPSS puanlarının eşit olması halinde; adaylardan mezuniyet notu yüksek olan, mezuniyet notunun eşit olması halinde ise mezuniyet tarihi eski olan mezuniyet tarihinin de aynı olması halinde, yaşı büyük olandan başlanarak sıralama yapılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020 yılı KPSS(B) grubu puan sıralamasına göre her bir unvan için belirlenecek kontenjan sayısı kadar asil ile yedek adayların isimleri, istenecek belgeler ve diğer hususlar başvuru bitim tarihinden itibaren 15 iş günü içinde www.yokak.gov.tr adresinden ilan edilecektir. Bu ilan tebliğ mahiyetinde olacağından, ilgililere ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Editör: TE Bilisim