YSK Memur Alımı için başvurular başladı. Geçtiğimiz günlerde duyurulmuş olan ilana göre Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 15 kişilik kadro ile Seçim Uzman Yardımcısı Alımı yapacak. Başvurusu kabul edilen adaylara Uzman yardımcılığı giriş sınavı yapılacak. Peki ilgili sınava kimler başvuru yapabilecek? Başvurular Nasıl Yapılacak? İşte detaylar.

Genel Başvuru Şartları Nedir?

Adaylardan genel olarak 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları?

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ( YSK ) Seçim Uzman yardımcılığı Giriş sınavına katılabilmek için adaylardan özel olarak eğitim, KPSS ve Yaş nitelikleri aranacak.

  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri veya bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından birisinden mezun olmak,
  • ÖSYM tarafından yapılan Kamu personeli Seçme Sınavından 2019 veya 2020 yıllarındaki sınavdan KPSSP4 veya KPSSP5 Puan türünden en az 70 puan almış olmak,
  • Giriş (sözlü) sınavının açıldığı yılın Ocak ayının birinci günü (1 Ocak 2020) itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olması (01/01/1985 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak) veya YSK da hala görev yapan personellerin 45 yaşını doldurmamış olmaları gereklidir.

Başvuru Ekranı Açıldı!

YSK Memur alımı başvuruları Elektronik ortamda yapılacak. Adayların İnternet üzerinden ilgili başvuru formunu doldurarak ve istenen belgeleri ibraz ederek başvurularını gerçekleştirebilirler.

Başvuru süreci Bugün itibari ile başladı. Adaylar başvurularına 16 Aralık 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 23 Aralık 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

YSK'dan Uyarı Geldi!

Memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylara Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı uyarıda bulundu.

1) Bütün sorular tam ve açık olarak cevaplandırılacaktır.

2) Atama başvuru formunda adayın beyanı esas alınacaktır. (Adayın beyan ettiği adli sicil ve askerlik durumu bilgileri doğruluğu yetkili askeri ve adli mercilerden kurum tarafından teyit edilecektir.)

3) Atama başvuru formunda seçilen 2019 veya 2020 KPSS puan türü, başvuru sırasında ÖSYM Bilgi Servisinden kontrol edilerek sadece 70 ve üstü puanı olan başvurular kabul edilmektedir.

4) Gerçeğe aykırı bilgi verildiği ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış ise iptal edilir, bu kişiler haklarında Türk Ceza Kanunun ilgili hükümleri uygulanacaktır.

5) Zorunlu olmayan seçenekler seçildiğinde çift tıklayarak seçilmedi yapılabilir.(Örneğin Askerlik Durumu)

6) BAŞVURU NUMARASI MAİL ADRESİNE GÖNDERİLECEKTİR. MAİL ADRESİ GERÇEK OLMALIDIR.

7) Başvuru sonunda verilecek başvuru no kaybedilmemelidir.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU