Yüksek Seçim Kurulu resmi internet sitesi üzerinden personel alımlara ilişkin önemli bir açıklama yapıldı. YKS memur alımı sözlü sınavları ne zaman yapılacak? 

Yüksek Seçim Kurulunun 20 Nisan tarihli olurları ile merkez ve taşra teşkilatlarına yapılacak personel alımları 24 nisan tarihinde verilen ara sonrası yeni bir açıklama daha yapıldı. Buna göre sözlü sınav tarihleri duyuruldu. YSK merkez binasında yapılacak olan sözlü mülakatlara zabıt katibi, VHKİ, santral memuru, arşiv memuru, sekreter, şoför, hizmetli, bekçi, dağıtıcı, mühendis, çözümleyici, istatistikçi, programcı, bilgisayar işletmeni ile merkez teknisyeni unvanlarındaki adaylar katılacak. Alımlar için sözlü sınav tarihleri belli oldu. Listeden sözlü sınav tarihini öğrenebilirsiniz.

SÖZLÜ SINAVA GELİRKEN GETİRELECEK BELGELER

Adayların sözlü sınava gelirken kimlik belgesi (fotoğraflı, onaylı nüfuz cüzdanı fotokopisi, ehliyet, pasaport), 2 adet nüfuz cüzdanı fotokopisi, 3 adet güvenlik soruşturması ve arşiv araştırma formu, zabıt katibi kadroalarıan başvuruanlar için tercih dilekçesi (adaylar 30 adet tercih yapabilecekler) getirmeleri gerekiyor.

YSK'dan yapılan açıklamada adayların yukarıda belirtilen evraklar ile birlikte Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Mithatpaşa Cad. No: 12 Kızılay/ANKARA adresine teslim etmeleri gerekiyor. 

Sözlü sınavlar YSK merkez binasında 2 Temmuz tarihinden itibaren yapılmaya başlanacak. 26 Temmuz tarihinde ise son bulacak. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayları aşağıdaki listeden erişebilirsiniz.

Sözlü sınava girecek adayların listesi

YSK Duyurusu : https://goo.gl/h3HUVk