Kamu kurumlarından il ve ilçelerde bulunan Belediye Başkanlıkları ile İl Özel İdarelere memur alımı başvuru şartlarında değişiklik yapıldı.

Kamu kurumlarına ilk kez atanacak olan memurlardan il özel idaresi Belediye ile bunlara  bağlı birimlerdeki kadrolara atanacak olan personellerin seçme yönteminde KPSS B grubu puan esas alınacak. Açılacak kadro adetinin 5 katı kadar aday yazılı ya da sözlü sınava tabi tutulacak. Buna göre daha öncesinden Belediye Başkanlığının resmi internet sitesi ile Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan resmi internet sitesi üzerinden ilanlar açıklanacak.

Yönetmelik değişikliğindeki detaylar için tıklayın

Diğer yandan Belediye Başkanlıklarına Ağustos ayından beridir personel alım ilanları açıklanmadı. Yeni ilanların açıklanacak mı?

Belediye Başkanlıklarına yapılacak memur alımlarında değişikliklerin sonrasında adaylar KPSS ile Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri kadrosunda yeni ilanların ne zaman açıklanacağını merakla sormaktalar. Buna göre ilanlar kpss puanı sonrasında belirlenen yazılı ya da sözlü sınavlar esas alınarak gerçekleştirilecek. Sınav ilanları nerede açıklanacak?

ZABITA MEMURU İTFAİYE ERİ ALIM İLANI AÇIKLANDIĞINDA ANINDA ÖĞRENİN..

Alım şartlarında adayların seçimlerinde yönetmelik değişikliği yapılmasının ardından 2019 yılı tamamlanmadan yeni ilanlar açıklandığında işin olsa sitesi üzerinden anında adaylara duyuracağız. Bunun için öncelikle sosyal medyadan takip edebilir. İşin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim