Yargıtay Başkanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilana göre 95 memur alımı yapacağını belirtmişti. Başvuru süreci Hafta başı ile başlıyor. Peki şartlar nedir? Nasıl Başvuru yapılır?

Gibi bilgileri İşin Olsa ekibi olarak sizlerle bu haberimizde paylaşacağız. Yargıtay Başkanlığı bünysindeki memur eksikliğini karşılamak üzere farklı 3 alanda 95 kişilik kadro ile memur alımı yapacak. Alımlar, Başkanlığın sözleşmeli kadrolarına yapılacak olup adaylara bu yönde uygulamalı ve sözlü sınav yapılacaktır.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Yargıtay Başkanlığı 95 kişilik boş kadro ile 28 Zabıt Katibi, 57 Hizmetli ve 10 Teknisyen alımı yapacağını ilan etti. Teknisyen kadroları, 2 Sıhhi Tesisat, 1 Elektrınik, 3 Asansör, 3 Soğutma ve İklimlendirme ile 1 Mobilya Teknisyeni alanlarında dağılmaktadır.

Ayrıca alımlar en az lise mezunu olan adayları kapsayacak olup, Zabıt katibi alımlarında 15 Ön Lisans ve 3 Lisans mezunu adaylar alınacak. Diğer tüm kadrolara Lise mezunu adaylar alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

- 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmak.

- Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

- Sözleşmeli Zabıt Katibi, Sözleşmeli Destek Personeli(Hizmetli) ve Sözleşmeli Teknisyen (Sıhhi Tesisat, Elektrik, Asansör, Soğutma ve İklimlendirme, Mobilya ve Dekorasyon ) pozisyonları için; Başvurunun son günü olan 13/12/2019 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 13/12/1984 ve sonrası olanlar müracaat edebilir.)

- 2018 yılı KPSS (B grubu) sınavına girmiş olmak ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden, önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

- Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

- Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken, son bir yıl içerisinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etme sebebiyle herhangi bir Kurumca sözleşmesi feshedilmemiş olmak,

- Sözleşme dönemi içerisinde 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmesini tek taraflı feshetmiş olanlar, fesih tarihinden itibaren bir yıldan önce tekrar sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilemezler.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Yargıtay Başkanlığı söz konusu memur alımı ilanını 29 Kasım 2019 tarihinde yayımlamış olup başvuru süreci 09 Aralık 2019 tarihi ile başlayacaktır. Sadece Başvuru şartlarını taşıyan adayların başvuru yapabileceği bu ilan için başvurular en geç 13 Aralık 2019 tarihine kadar alınacaktır.

BAŞVURULAR İNTERNETTEN YAPILACAK!

Başvurular (https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu) internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup, şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

Ayrıca Başvuru süreci başladığında anında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek annda başvuru ekranında haberdar olabilirsiniz.

Özel şartlara ve diğer bilgilere ulaşmak için Buraya Tıklayarak İlanın tam metnine ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim