Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Vakıfar Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda olmak üzere sınav düzenleyecek.Söz konusu sınav sonucuna göre tüm aşamaları başarılı olarak geçen adaylar Müfettiş yardımcısı olarak ataması yapılacak.

Bu kapsamda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gelmiş olan duyuruya göre Yazılı ve Sözlü sınav ile 7. Dereceli kadroya Genel Müdürlük'te 5 Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü memur alım için adaylardan bazı nitelikler talep ediyor. Bu kapsamda Bakanlık adaylardan, 657 Sayılı devlet memuru kanunun 48. maddesindeki ntitelikler doğrultusunda,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğin yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

gibi nitelikler aranıyor. Özel Olarak ise, 

Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Hukuk, Siyasi Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve idari Bilimler fakültlerinin veya bunlara denkliği olan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmaları gereklidir.

KPSS VE YDS ŞART VAR!

Adayların 2018 veya 2019 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP39, KPSSP40 ve KPSSP42 puan türünden en az 80 puan almış olmaları ve aynı yılların Yabancı Dİl Sınavlarından en az E Sınıfı puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Vakıflar Genel Müdürlüğü müfettiş yardımcılığı sınavı için başvurular ilanın yayımlanması iile birlikte başladı. Bu kapsamda adaylar başvurularını en geç 01 Kasım 2019 tarihine kadar mesai saati bitimine kadar istenen belgeler ile birlikte şahsen veya posta yolu ile gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvurular ise, Bayındır 1 Sokak No.3 Kızılay / ANKARA adresindeki Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına doğrudan veya posta yolu ile bvaşvuru yapmaları gereklidir.

İlanın Tam Metni Burata

Editör: TE Bilisim