Cumhuriyet Üniversitesine 195 kişilik hasta bakımı ve temizlik görevlisi alınacak. Çalışma Bakanlığı İşkur e-şube portal üzerinden açıklanan yeni bir ilana göre ortaöğretim kurumlarından mezun olan hasta ve yaşlı bakım alanın; engelli bakımı yaşlı bakımı hasta bakımı dallarından ya da sağlık hizmetleri alanının hemşire yardımcılığı, Ebe yardımcılığı sağlık bakım teknisyenliği bölümlerinden mezun olmak üzere 195 memur personel alımı yapılacak.

İŞKUR üzerinden başlayan bu alımlarda ya şartında 35 yaşını bitirmemiş, 36 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir. Hasta bakımı ve temizliği görevine yapmada herhangi bir sağlık engelinin olmaması istenmektedir. Üniversitenin Araştırma Merkezi bünyesinde vardiyada çalışmasında engel bir durum olmaması. Ayrıca Sivas il ve ilçelerinde ilan tarihi 28 Mayıs tarihi itibarıyla ikametgah ediyor olabilmek ve bunu belgelendirmek gerekmektedir.

 BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NEDİR?

Adayların 657 sayılı DMK’nın 48. maddedeki şartları taşımaları 18 yaşını tamamlamış olmaları, 36 yaşından gün almamış olmaları askerlikle ilişiği olmaması (erkek adaylar için)  herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yaşlılık ya da emeklilik maaşı almıyor olmak gerekiyor. Görevinin gerektirdiği işleri yapabilmek için sağlık sorunun bedensel yada fiziksel engelli olmaması  gerekmektedir. Cumhuriyet Üniversitesi'nin açıklamış olduğu ilanlar da sadece bir tanesine başvuru yapılabilecek adaylar İŞKUR tarafından yapılacak kura töreninden asıl listede isimleri bulması gerekli olacak.

MAAŞ HAKLARI;

Maaş haklarında asgari ücret düzeyinde ödeme yapılacak. Noter kurasına girecek adaylar daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi resmi internet sitesi üzerinden daha sonra ilan edilecek. Noter Cumhuriyet Üniversitesi'nin resmi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Kura 8 Haziran tarihinde saat 9'da Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilecek. Kurada asıl ve yedek listeden başarılı olan adaylar için resmi internet sitesinden duyuru yapılacak. Adayların Cumhuriyet Üniversitesi resmi internet sitesini takip etmeleri gerekli olacak. Üniversitenin 195 sayıda hasta ve yaşlı bakım elemanı kadrosundaki alanlara başvurular 28 Mayıs tarihi itibariyle İŞKUR e-şube portal üzerinden 00005503908 ilan numarası ile başvuru yapılabilecek.

Editör: TE Bilisim