Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği kadro ihdası müjdesinin ardından Yükseköğrenim Kurulu Başkanı Yekta Saraç sosyal medya üzerinden Üniversitelere 14 bin 500 personel alımı müjdesi verildi. Yök Başkanı Saraç 8 bin 635 personel alımı kadrolarını açıkladı.

KADROLAR;

Üniversite Hastanelerine alımların büyük bir çoğunluğu hemşire kadrosunda olacak. 5 bin 814 Hemşire, 1130 kişi sağlık teknikeri, 247 laborant, 295 röntgen teknisyeni, 219 ebe, 129 fizyo terapist kadrosunda alımlar gerçekleşecek. KPSS şartı ile gerçekleşecek olan memur alımlarının bir kısmı resmi gazetede ilan edilmeye başlandı. Bu alımlar sağlık kadrolarında oldu. Başvuru genel şartları şu şekilde açıklandı.

BAŞVURU ŞARTLARI;

18 yaşını doldurmuş olmak ve 19 yaşından gün almak, kamu haklarından mahrum olmamak, güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu almak, kpss şartlarını ve tecrübe şartlarını taşımak, mesleğin gerektirdiği alanlardan lise, önlisans ya da lisans mezunu olmak, kpss şartlarını taşımak gerekli olacak. Hangi Üniversiteler ilan açıkladı.

ÜNİVERSİTELERE PERSONEL ALIMI İLK İLANLAR GELDİ;

Toplamda 8 bin 635 kişilik alımdan en son olarak bugün Fırat Üniversitesi 50 kişilik personel alımı açıkladı. Dokuz Eylül Üniversitesine 39 sağlıkçı, Konya Selçuk Üniversitesine 38 personel, Fırat Ünviersitesi 50, Konya teknik Üniversitesi 5 kişi olmak üzere 219 kişilik istihdam için başvuruların bir kısmı başladı. 8.416 kişilik alım ilanı daha açıklanacak. İşçi alımlarında ise Abant İzzet Baysal Üniversitesine 32 kişilik işçi alımı ilanı açıklandı.

5 BİN 865 İŞÇİ ALIM İLANI BEKLENİYOR!

Üniversitelere işçi alımlarının İŞKUR üzerinden yapılması bekleniyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda Üniversite hastanelerine işçi alımlarında kpss şartı aranmayacağına dair bir yönetmelik değişikliği gerçekleşti. Başvuruların ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. İlanlar açıklandığında işin olsa sitesi üzerinden an bean öğrenmek için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim