Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı memur alımı için ilan yayımlandı. Az önce yayımlanan ilana göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2022 yılı Denizcilik Uzman Yardımcısı alımı yapacağını bildirdi. Adaylardan KPSS ve Eğitim şartı aranacak. Kontenjan bilgisi, Başvuru şartları ve Başvuru bilgileri hakkın detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Denizlik Uzman Yardımcısı Alımı Yapılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere memur alımı ilanı yayımladılar. Yayımlanan ilana göre Bakanlık 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında ve Ulaştırma ve Haberleşme Uzmanlığı ile Denizcilik Uzmanlığı yönetmeliğine göre 2 Denizcilik Uzman Yardımcısı alımı yapılacak. Yapılacak Sözlü Giriş sınavı ile atamalar Genel İdare Hizmetleri sınıfında yapılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2 kişilik kadro ile 1 Hukuk Bölümü mezunu ve 1 Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği veya Güverte Bölümü mezunu uzman yardımcısı alımı yapacak.

Kimler Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavına Katılabilecek?

Bakanlık tarafından yapılacak olan Uzman yardımcılığı Giriş sınavına sadece başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapacak. Adaylardan öncelikle yukarıdaki tabloda belirtilen öğrenim seviyesinde mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Ayrıca sınavın yapıldığı yılın ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşından büyük olmamak gereklidir.

KPSS P4 veya P3 puan Türü Şartı!

Denizcilik Uzman Yardımcılığı giril sınavına katılmak isteyen adaylar KPSSP3 ve KPSSp4 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. KPSS Geçerlilik yılı 2020 veya 2021 yıllarıdır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı memur alımı başvuruları sadece İnternetten yapılacak. Adaylar başvurularını kariyer adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile gerçekleştirecekler. Aşağıdan başvuru adresine ve ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim