Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 30 Ekim 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan memur eksikliğini karşılamak üzere Devlet Personel Başkanlığı sitesinde duyuru yayımladı. Yapılan duyuruya göre, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 8 inci ve 9 uncu dereceli boşta bulunan kadroya göre, Elektrik Elektronik Mühendlsiği, Bilgisayar Mühendisliği ve Hukuk fakültesi mezunu Öğrenimm dallarında 1 er personel alımı yaopacak. Buna göre Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 3 (üç) Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı ve 2 (iki) Denizcilik Uzman Yardımcısı (Ulaştırma ve Haberleşme Uzmanlığı, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uzmanlığı, Denizcilik Uzmanlığı kadrolarına toplamda 5 kişi alacak.

Adaylar başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların KPSS puan sırasına göre, sözlü giriş sınavı yapılacaktır. 

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesine alımını yapacak oluğı kadrolar için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A bendinde bulunan genel nitelikleri taşımak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 85 puan almış olmak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Son başvuru tarihi itibari ile en az dört yıllık Lisans eğitmi veren fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafında kabul edilmiş olan Yurtdışı veya Yurtiçi fakültelerden mezun olmuş olmak şartları aranacaktır. Ayrıca adaylar alım yapılacak boş kadroların sadece birisine başvuru yapabileceklerdir.

BAŞVURULAR:

Başvurular, 30 Ekim 2017 tarihi ile 10 Kasım 2017 tarihler arasında yapılacak olup, adaylar başvurularını 09.30–12.00 ile 14.00–17.00 saatleri arasında Bakanlığa şahsen veya posta yoluyla yapmları gerekmektedir.Adayların, 10/11/2017 Cuma günü saat 17:00’a kadar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Hakkı Turayliç Caddesi No:5 06338 Emek-ANKARA adresine şahsen veya postayla başvurmaları gerekmektedir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıda verdiğimiz bağlantıyı kullanarak başvuru yapabilirler.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim