Belediyeler memur alımı faliyetlerine devam ediyor. 07 Nisan 2020 tarihi itibari ile Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlara göre 3 farklı belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere memur alımı yapacaklarını belirttiler. Bu kapsamda bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili belediyelerin ilanları hakkında bilgiler paylaşacağız.

İLANLARIN DETAYLARI VE KADRO DAĞILIMI:

Resmi Gazete üzerinde yayımalanan ilanlara göre belediyeler farklı kadrolarda memur ve kamu personeli alanlarında alım yapacaklar. Alımlar 657 Sayılı Devlet memurları kanununa göre ve bazı özel nitelikler aranmaktadır. Ayrıca her memur alımında olduğu gibi bu belediyelerin alımlarında da adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) şartı aranacak.

Isparta Çiçekpınar Belediyesi: Lise mezunları içerisinden ve Ön Lisans mezunları içerisinden memur alımı yapılacak. Bu yönde Genel İdare Hizmetleri sınıfında Lise mezunu KPSS 50 Puan ile 2 İtfaiye eri ve 1 Memur Alımı yapılacak. Ön Lisans mezunu ise 1 Sağlık Teknikeri alınacak ancak Ön Lisans mezunları için KPSS 80 puan şartı aranmaktadır.

Aksaray Gülağaç Belediyesi: Belediye başkanlığı bünyesine kadın erkek adaylar arasından 8. Dereceli  1 kişilik boş kadrosu ile Ön Lisans mezunu Tekn,ker alacak. Tekniker adaylarından KPSS'den en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Niğde Alay Belediyesi: Kadın Erkek adaylarında başvuru yapabileceği söz konusu ilan ile belediye 8. dereceli 1 kişilik kadroya Arkeolog alımı yapacak. Bu yönde adaylardan KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Belediyeler adaylardan genel ve özel nitelikler arıyor. Bu yönde genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesinde göre,

  • Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Belediyeler adaylardan özel olarak, Lise, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak, Alım pozisyonuna göre ilgili eğitim kurumlarından mezun olmuş olmak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından mezuniyetine göre en az 50 ve 80 puan almış olmak şartı aranır. Ayrıca kadrosuna göre bazı nitelikler talep ediliyor. Bunlara ilanın tam metni üzerinden inceleyebilirsiniz.

Isparta İli Çiçekpınar Belediye Başkanlığı

Aksaray İli Gülağaç Belediye Başkanlığı

Niğde İli Alay Belediye Başkanlığı

Editör: TE Bilisim