Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında basın açıklaması yaptı. Açıklamalarında kısa çalışma ödeneği süresi ile iş akdi feshi süresinin iptali için uygulanan sürenin 1 ay daha uzatıldığını ifade ederek nakdi desteklerin devam edeceğini açıkladı.

Bilindiği gibi Toplum Yararına Programı kapsamında İçişleri Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın üçlü Protokolü kapsamında okulların güvenliği, temizliği, bakım ve onarımı konusunda geçici sürede istihdam için çalışma yapıldı. Okullarda eğitim gören öğrencilerin daha güvenli daha temiz ve daha iyi şartlarda eğitime devam edebilmeleri adına 20.000 güvenlik görevlisi ile diğer kadrolarda toplum yararına programı personeli istihdam edildi. Bu çalışanların görev süresi Haziran ayı itibariyle tamamlanıyor.

GÖREV SÜRELERİ BUGÜN BİTİYOR! -UZATILSIN TALEBİ;

Özellikle korona virüs döneminde iş bulmakta zorlanacaklarını söyleyen TYP çalışanlarının özel firmalarda uygulanan işten çıkarma yasağının iŞKUR'un geçici sürede istihdam ettiği bu kadrodaki çalışanlara yönelik de uygulaması gerektiğini ifade etmektedir. Çalışanlar sosyal medya üzerine sesini duymaya çalışarak, İşin olsa sitesi üzerinden de çok sayıda mesaj yorum atmaktalar.

Typ için işçi çıkarma yasagı neden yok onlar işçi degilmi devlet büyük lerine duyurulur.

TYP de çalışıyorum bende kadro istiyoruz sayın cumhurbaşkanım  30 haziranda bitiyor bizlr ne yiyip ne  içeceyiz.

Tamamen normalleşme sürecine girene kadar uzatılması gerekiyor şu durumda kimse işçi almıyor çünkü insanların tek gelir kaynağı bu devletimizin bunu göz ardı etmeyeceğini temenni ediyorum.

İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMA YAPMIŞTI!

Bilindiği gibi Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gazeteci Hadi Özışık ile Süleyman Özışık konuğu olmuş ve burada toplum yararına programı çalışanlarının iş süresinin uzatılması konusu sorulmuştu. Bakan Soylu daha önce Çalışma Bakanlığı yaptığını ifade ederek bu konunun mevzuata uygun olmadığını belirtti. Bakan Soylu Protokolü imzaladığı ve konuya vakıf olduğunu belirterek, bu konuyu Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk sorma gereği duymadığını çünkü mevzuatın zaten açık olduğunu. Sürenin uzatılmasını söz konusu olamayacağını ifade etti. Yine de çalışanlar gerekli mevzuat düzenlemesinin yapılarak görev sürelerinin uzatılmasını istemekteler. İşten çıkarmaları halinde sosyal güvencelerin olmayacağını, maaş gelirinin olmayacağını seslerin duyulmasını İstemediler.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim