Devlet Personel Başkanlığı tarafından 05 Mart 2018 tarihinde yayımlanmış olan ilana göre Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı kadrolarda toplamda 16 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtti. Buna göre Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı 16 kişilik boş kadro ile 10 Yüksek lisans derecesine sahip Uzman Statüsünde Personel ve 6 Doktora derecesine sahip Araştırmacı alacak. İlana göre adaylardan kamu Personeli seçme sınavı şartı aranmıyacak. İşte detaylar.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı alım yapacağı 16 kişilik memur personel kadrosu ile adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun A bendinde bulunan 1,4,5,6,7 ve 8. maddelerindeki şartları taşımak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamaj, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasındna olumlu sonuç alabilmek, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yabancı dil sınavından ilanda belirtilen seviyede puan almış olmak şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilirler. Ayrıca, Doktorası olan yabancı uzmanlar için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak şartı aranmaz ve çalışma siresinin bir yılı aşması halinde çalışma izni olması şartı aranmaktadır.

Başvuru şartlarına göre başvurusunu yapan adaylar, Sözlü olarak Tükçe ve İngilice dilinden sınava katılacaklardır.Sınav ile ilgili ve diğer süreçlerle ilgili tüm gelişmeler Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı www.tuseb.gov.tr adresi üzerinden takip edilecektir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NEREYE YAPILACAK?

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı alım yapacağı boş pozisyonlar için başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başlar. Buna göre adaylar en geç 14 Mart 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. başvurular, istenilen belgeler ve ilanda bulunan kador referesn kodlarını içeren ve sınava katılmak istediğini belirtlen bir dilekçe ile birlikte Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına şahsen başvuru yapılması gerekmektedir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.