Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı genel olarak merkezi atamalarda alım yapan kurumlar arasında yer almaktadır. Her ne kadar beklenen seviyelerde alımlar olmasa da yine de memur olmak isteyen ve Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adayların uygun kadrolar için başvuru yaptığı kurumlardan bir tanesidir. Yılın ikinci ataması olan Kamu Personeli Seçme Sınavı 2016/2 merkezi atamalarında da alım yapması beklenen Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı yayımlanan kadro ve tercihler incelendiğinde alım yapacağı görülmektedir. Ancak yine 3 milyona yakın adayın girdiği ortaöğretim KPSS için kadro ayrılmamış.

Ortaöğretim'e Kadro Verilmedi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile duyurulan kadrolar incelendiğinde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığının memur ataması yapacağı görülmektedir. Ancak sadece lisans ve önlisans mezunları için kadro verilmiş durumda yani ortaöğretim mezunlarının başvuru yapabileceği her hangi bir kadro tanınmamış.

Lisans Mezunu : 18 Kişi
Orta Öğretim Mezunu: Alım yok
ÖnLisans Mezunu : 63 Kişi,

Yukarıda Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığının hangi mezunlar için toplam kaç kişilik kadro ayrıldığı belirtilmiştir. En çok alımın önlisans düzeyinde yapılacağı görülmekte olup lisans mezunları içinde 18 kişilik alım yapılacak. Ortaöğretim mezunları için malesef hiç kadro ayrılmadı yani adaylar Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığınını tercih edemeyecek.
Editör: TE Bilisim