06 Kasım 2019 tarihinde yayımlanan memur alımı ilanına göre Sağlık Bakanlığına bağlı olan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu bünyesindeki nemur eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda olmak üzere memur alımı yapacağını ilan etmişti. Başvuru süreci bugün itibari ile başladı ve İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilan hakkında detayları aktaracağız.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda münhal bulunan, Genel İdare Hizmetleri Sınıfı kadrolarında istihdam edilmek üzere, Eczacılık Fakültesi, Kimya Bölümü, Kimya Mühendisliği Bölümü, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumları mezunları arasından 7 müfettiş yardımcısı alınacaktır.

Lise Mezunu Kadın Erkek Kontanjanı ile Memur Alımı İlanlarını buradan takip edebilirsiniz >>>> TIKLA VE KATIL

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu müteffiş yardımcısı adayarından bazı nitelikler talep ediyor. Bu şartları taşıyan adayların başvuruları kabul edilecek olup adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler, Eğitim Şartı, KPSS Şartı ve Yaş şartı aranıyor. İşte detaylar.

  • 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
  • En az 4 yıl süreli lisans eğitimi veren Eczacılık Fakültesi, Kimya Bölümü, Kimya Mühendisliği, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadî ve İdarî Bilimler veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarının birinden mezun olmak,
  • 01 Ocak 2019 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,
  • Adli sicili yönünden müfettişliğe engel hali bulunmamak,
  • Sağlık durumu bakımından yurdun her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olmak,
  • T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 22 Temmuz 2018 ya da 14 Temmuz 2019 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSS P3 puan türünden, Eczacılık Fakültesi, Kimya Bölümü ve Kimya Mühendisliği Bölümü mezunlarının 75 ve üzeri, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakülteleri mezunlarının 80 ve Üzeri puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI:

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu memur alımı başvuru süreci bugün ( 11 Kasım 2019 ) itibari ile başladı ve adaylar başvurularını en geç 25 Kasım 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular son başvuru günü en geç saat 17:00 e kadar Sağlık bakanlığı TİTCK İnternet adresi olan (www.titck.gov.tr) üzerinden temin edilecek başvuru formunu istenen evraklarla birlikte Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Söğütözü Mah. 2176. Sok. No:5 P.K. 06520 Çankaya/ANKARA adresine posta/kargo veya hafta içi 09:00-18:00 mesai saatleri arasında şahsen (Giriş kat Evrak Birimine) teslim etmeleri gerekmektedir.

İSTENEN BELGELER:

  1. Doldurulmuş Başvuru Formu
  2. KPSS belgesinin bilgisayar çıktısı,
  3. İki adet fotoğraf,
  4. Yükseköğrenim (Lisans) diploması veya bitirme belgesinin fotokopisi (A4 boyutunda)

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim