Pandemi döneminde en çok memur alımı yapan kurumların başında Sağlık Bakanlığı geliyor. 2020 yılı sağlık personeli alımı ilanlarında sağlık meslek liselerinden mezun, meslek yüksek okullarından mezun ve lisans öğrenimlerini tamamlayan adaylar, ÖSYM üzerinden açıklanacak olan merkezi memur alımı ilanlarına başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu anlamda açıklanacak olan başvurular öncesi; ne kadar alım olacağı, kadro dağılımı ile ilan tarihleri Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri ve Personel Dairesi Başkanlığının planlamaları doğrultusunda olacak. Bakan Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorusu olan ilanlar ne zaman açıklanacak sorusun cevaplandırdı.

81 İLDE SAĞLIK PERSONELİ MEMUR ALIMI AÇIKLAMASI;

Bakan Koca daha önce bununla ilgili önümüzdeki haftalarda sayılar ve hangi alanlarda alım olacağı netleşmiş olacağını ifade etti. Açıklamanın çok gecikmeyeceğinin müjdesini verdi. Alımların bu yıl bitmeden tamamlanacağını aktardı. Ayrıca yeni açılacak hastanelerde daha çok öncelikli olacaklar. 

HANGİ KADROLARDA ALIM OLACAK?

Önümüzdeki günlerde resmi açıklama gelmesi bekleniyor. İşçi alımları İŞKUR üzerinden açıkanacak ve herhangi KPSS şartı aranmayacak. Sağlıkçı kadroları ise ÖSYM üzerinden KPSS puanı ile yapılacak. Adaylar mezun oldukları bölümleri ve atanmak istedikleri kadroları yorum olarak paylaşabilirler.

İŞİN OLSA