Türkiye Diyanet Vakfı Memur Alımı yapacağını ilan etti. Türkiye Diyanet Vakfı Yayımladığı Giriş Sınavı duyurusu ile bünyesindeki eksikliği karşılamak için Teştiş ve İç Denetim Kurulu Başkanlığında görevlendirmek üzere 7 Müfettiş yardımcısı Alımı ve 3 Denetçi Yardımcısı Alımı yapacak. Bu yönde toplamda 10 Memur Alımı yapacak olan Türkiye Diyanet Vakfı başvuru şartları ve başvuru bilgileri haberimizde.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Türkiye Diyanet Vakfı bünyesine başvuru yapacak ve Sınava katılmak isteyen adaylardan bazı nitelikler talep edilecek. En Az Lise Mezunu Memur Alımı yapılacak olup, Bu kapsamda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya en az 6 ay erteletmiş olmak, Herhangi bir Adli Sicil Kaydı olmamak, Müfettişliğe/Denetçiliğe alınmasına sicil, karakter ve davranışı yönünden engel bir hali bulunmamak gibi genel nitelikler aranacak.

Yaş Şartı: 30 yaşını doldurmamış olmak ( 01 Ocak 1991 ve sonrası doğumlu olmak )

Eğitim Şartı: İmam Hatip Lisesi mezunu olmak ve En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu'nca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,

KPSS Şartı: Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2019 ve 2020 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden A Grubu KPSS P-48 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın Genel Merkezi, bağlı kuruluş, şube ve işletmeleri ile %51'den fazla hissesine sahip iştiraklerinde çalışan personelin 31/12/2020 tarihi itibariyle bir yıllık çalışma süresini doldurmuş ve bu süre zarfında herhangi bir disiplin cezası almamış olması (Bu personel için yukarıda 3 ve 5. maddelerde belirtilen İmam-Hatip Lisesi mezunu olma ve KPPS puanı şartları aranmayacaktır.).

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Türkiye Diyanet Vakfı Memur Alımı başvuruları 01 Şubat 2021 tarihi itiibari ile başlayacak olup en geç 21 Şubat 2021 tarihine kadar başvurulaırn yapılmış olması gereklidir. Başvurular son başvuru günüen geç 23:59 a kadar Elektronik ortamda ürkiye Diyanet Vakfı'nın resmi internet sitesinden (www.tdv.org) yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim