Türk Akreditasyon Kurumu memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre TÜRKAK büünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda memur alımı yapacak. İlan için başvuru süreci Bugün itibari ile başlamış olup ilan hakkında detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Türk Akreditasyon Kurumu bünyesine toplamda 11 kişilik boş kadro ile 10 Akreditasyon Uzman Yardımcısı ve 1 Hukuk Müşaviri pozisyonuna memur alımı yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

TÜRKAK memur alımı için adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak, 35 yaşını tamamlamamış olmak ve Dört yıllık ilgili alanlada lisans eğitimini tamamlamış olan adayların başvurusu geçerli olacak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

TÜRKAK memur alımı başvuruları Bugün ( 16 Haziran 2021 ) itibari ile başladı. Adaylar başvurularını en geç 30 Haziran 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar kurumun resmi İnternet adresi üzerinden İstenen belgeler ile başvuru yapacaklar.

BAŞVURU BELGELERİ NEDİR?

a) Yükseköğrenim mezuniyet belgesi (e-Devletten alınabilir) veya çıkış belgesinin aslı veya onaylı örneği (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanların diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği),

b) Adayların Mezuniyet belgelerinde yazan öğrenim bölümü/programı adları Tablo-1 de belirtilen öğrenim bölümü/programı adları ile eşdeğer olmakla birlikte Tablo-1 de yer almıyor ise mezuniyet bölümlerinin eşdeğer olduğuna dair Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı(YÖK) tarafından onaylı eşdeğerlik belgesi,

c) KPSS sonuç belgesi,

d) Yazılı özgeçmiş,

e) Son altı ay içinde çekilmiş 4.5x6 cm ebadında vesikalık fotoğraf.

BAŞVURU KILAVUZU BURADA