Türk Patent ve Marka Kurumu için geçtiğimiz günlerde ilan yayımlanmıştı. 10 Temmuz 2020 tarihi itibari ile başlayan başvurularda artık son güne geldik. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar haberimizi inceleyerek başvuru yapabilirler.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzmanlığı Yönetmeliği hükümlerinde Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcısı alımı yapacak. Bu kapsamda adaylara Giriş sınavı yapılacak olup sınava katılabilmek için KPSS ve YDS puanına sahip olmanız gerekmektedir.

KPSS VE YDS ŞARTI:

2018 veya 2019 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP1, KPSS 18 veya KPSS 28, KPSSP2 ve KPSSP3 puan türünden en az 70 veya 80 puan almış olmak şartı aranır. Aynı zamanda Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizce dilinden en az (C) düzeyinde veya uluslararası geçerliliği bulunan ve ÖSYM Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan buna denk puan aldığına ilişkin belgeye sahip olmak şartıda aranacak.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurular KPSS ve YDS puanına göre yapılacak olup değerlendirmelerde KPSS ve YDS puanı ortalamasına göre yapılacak. Bu yönde kadro sayısının 4 katı kadar aday KPSS Puanı durumuna göre sıralama yapılarak değerlendirilecektir. Sözlü sınava toplamda 480 aday katılacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

TÜRK PATENT 120 memur alımı için başvurular en geç 09 Ağustos 2020 tarihine kadar yapılması gereklidir. Başvurular sadece Elektronik ortamda Türk Patent ve Marka Kurumu resmi internet adresi üzerinden yapılacak.

BAŞVURU ADRESİ: online.turkpatent.gov.tr/CES/e-devlet.jsp

KADRO DAĞILIMI VE BAŞVURU ŞARTLARI: www.isinolsa.com/memur-alimlari/turk-patent-ve-marka-kurumu-120-memur-alim-ilani-yayimladi-kadro-h34007.html

Editör: TE Bilisim