Türk Akreditasyon Kurumu ( TÜRKAK ) bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere Memur Alımı yapacağını bildirdi. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre TÜRKAK memur alımı başvurularında sona geldik. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecek. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

11 MEMUR ALIMI YAPILACAK!

Türk Akreditasyon Kurumu 11 kişilik boş kadro ile sözlü Giriş sınavı yapacak. İlgili sınava katılabilmek için adayların başvuru şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda Türk Akreditasyon Kurumu 10 Akreditasyon Uzman yardımcısı ve 1 Hukuk Müşaviri alımı yapacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

TÜRKAK Memur alımı başvuruları 16 Haziran 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 30 Haziran 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmeketdir. Başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını Kurumun https://www.turkak.org.tr/ adresli internet sitesinin “Duyurular” başlıklı bölümünde yer alan “Giriş Sınavı Başvuru Formu” nu eksiksiz doldurmak ve formda istenilen belgeleri sisteme yüklemek suretiyle yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

TÜRKAK memur alımı için adyaların öncelikle 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise adayların Dört yıllık eğitim veren Üniversitleerin ilgili alanlarından mezun olmuş olmak, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşınnı doldurmamış olmak ve ayrıca KPSS Puanına sahip olmak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuru formu ve eki belgelerin incelenmesi sonucu yukarıda belirtilen şartları haiz olup, sözlü giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi ve sınav takvimi 12/07/2021 tarihinde Kuruma ait www.turkak.org.tr adresli internet sitesinin “Duyurular” başlıklı bölümünde duyurulacaktır.

Sözlü Giriş sınavı 19/07/2021 tarihinde başlamak üzere Kurumun “Mustafa Kemal Mahallesi 2125. Sokak No:1 Çankaya/Ankara” adresinde yapılacaktır.