Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu 2018 Şubat ayında memur alımına ilişkin bir duyuru yayımlamıştı. Yapılan duyuruya göre Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ( TMSF ) bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini gidermek amaçlı 20 kişilik farklı pozisyon kadrosu ile alım yapacaktır. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Merkez teşkilaıtına alımını yapacağı memur adaylarından bazı nitelikler arayacaktır. Buna göre adaylardan aranan şartlar ve başvuru bilgileri haberimizin devamında yer almaktadır.

FARKLI KADROLARDA MEMUR ALIMI:

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bünyesine 20 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtti. Buna göre 20 kişilik pozisyon için kadro dağılımı, 5 Fon Avukat, 5 Fon Denetçi Yardımcısı ve 10 Fon Uzman Yardımcısı'dır. Bu pozisyonlara başvuru yapan adaylar bu alanlar üzerinden ayrıca sınava tabii tutulacaklardır.

ARANAN ŞARTLAR:

Adayların yapılacak olan Giriş sınavına katılabilmeleri için bazı nitelikleri taşımak zorundadırlar. Bu nedenle adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2018 Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, İlgili pozisyondakş görevini yapmasına mani olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Güvenlik ve Arşiv araştırmasında olumlu olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve Suç hükümlülüğü bulunmamak nitelikleri genel olarak aranmaktadır. Ayrıca pozisyonuna göre aranan nitelikler aşağıdaki gibidir.

Fon Uzman Yardımcısı ve Denetçi Yardımcısı: Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu 15 kişilik bu pozisyon için adaylardan, 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 80 puan almış olmak, 4 yıllık eğitim veren fakültelerin siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakültelerinden mezun veya yurtdışında eğitim görmüş olan adaylar için YÖK tarafından onaylı olmak ve denkliği bulunmak ve son üç yıl içerisinde yapılmış olan Yabancı Dil Sınavından Almanca, İngilizce ve Fransızca dillerinden en az 50 puan almış olmaları şarttır.

Fon Avukar : 5 kişilik bu kadro için başvuru yapacak adyalardan, KPSS'den en az 70 puan almış olmaları ve Avukatlık Ruhsatnamesine sahip olmak nitelikleri aranacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Başvuruda bulunacak olan adaylar başvurularına bugün ( 30 Mart 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Başvurular Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Büyükdere Cad. No:143 Esentepe/İstanbul (34394) adresine şahsen veya posta yolu ile birlikte istenilen belgelerle yapılacaktır. Buna göre başvurular en geç 13 Nisan 2018 tarihi mesai saati bitimine kadar yapılması zorunludur. Yayımlanan ilanı incelemek ve detayları öğrenmek için Buraya Tıklayınız.