Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü geçtiğimiz gün yayımladığı ilana göre bünyesine genel İdare Hizmetleri sınıfında görevlendirecek personel alımı yapacak. Bu kapsamda alımlar 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında yapılacak olup alımları Müfettiş yardımcılığı Giriş sınavı belirleyecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

TİGEM Memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Yaş Şartı:

Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk gününde 35 yaşını doldurmamış olmak, (01 Ocak 1985 tarihi ve daha sonra doğanlar).

Eğitim Şartı:

En az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, kamu yönetimi, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler bölümü mezunları, ziraat fakültesinin (tarla bitkileri, bahçe bitkileri, toprakbilimi ve bitki besleme, tarımsal yapılar ve sulama, tarımsal mekanizasyon, tarım ekonomisi, bitki koruma ve zootekni) bölümü mezunları ile Veteriner Fakültesi mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak.

KPSS ve YDS Şartı:

Sınav tarihi itibariyle geçerliliği devam eden Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan asgari 60(altmış) puan almak,

ÖSYM tarafından 2018 veya 2019 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarından,KPSSP48, KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

TİGEM Memuru alımı başvuruları 20 Ocak 2020 tarihinde başlamış olup adaylar başvurularını en geç 31 Ocak 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular TİGEM internet sayfasındaki Başvuru Formunu doldurmak ve TİGEM İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Karanfil Sok. No: 62 Bakanlıklar / ANKARA adresine şahsen vermeleri ya da posta yolu ile iletmeleri gereklidir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim