Ticaret Bakanlığı yeni memur alımı ilanı yayımladı. Resmi Gazetede 11 Kasım 2021 tarihi ile yayımlanmış olan yeni ilana göre Ticaret Bakanlığı bünyesine Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8 ve 9 uncu kadrolarda olmak üzere 8 farklı alanda 70 Ticaret Uzman Yardımcısı Alımı ilanı yayımlandı. Söz konusu Uzman yardımcılığı Giriş sınavı için adaylardan KPSS ve diğer nitelikler aranacaktır.7

ALIM YAPILACAK UZMAN YARDIMCISI ALIMLARI:

Bakanlık Merkez Teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere ;

  • 13 İktisat,
  • 12 Hukuk,
  • 10 Kamu Yönetimi,
  • 10 Uluslararası İlişkiler,
  • 10 İşletme,
  • 5 İktisat,
  • 6 Endüstri Mühendisliği,
  • 4 Maliye,

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu doğrultuda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacaktır.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Yaş Şartı:

Giriş Sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, ( 01 Ocak 1986 ve sonrası doğumlu olmak ).

Yabancı Dil Sınavı Şartı:

Son başvuru tarihi itibari ile son 2 yıl içerisinde yapılmış olan Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinden YDS veya E-YDS puan türünden en az C seviyesinde puan almış olmak gereklidir.

Eğitim ve KPSS Şartı:

Adayların 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından aşağıdaki tabloda belirtilen puan türlerinden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Ayrıca aşağıdaki kadrolarda ( İktisat, Hukuk, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İşletme, İktisat, Endüstri Mühendisliği, Maliye ) alanlarından en az dört yıllık eğitim veren fakültelerden mezun olmuş olmak gerekmektedir.

BAŞVURU ÜCRETİNE DİKKAT!

Ticaret Bakanlığı 70 Ticaret Uzman yardımcısı Alımı için adayların başvuru ücretini yatırmaları gerekmektedir. Başvuru yapacak adaylardan 100 TL Sınavı ücretini yatırmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Ticaret Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alımı başvuruları 15 Kasım 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 24 kasım 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Ticaret Uzman yardımcılığı Giriş Sınavına başvurular sadece e-Devlet adresi üzerinden Elektronik ortamda https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim