Az önde yayımlanmış olan ilana göre Ticaret Bakanlığı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 9 farklı alanda 60 memur alımı ilanı yayımladı. Yayımlanan ilana göre Ticaret Bakanlığı yapacağı Ticaret Uzman Yardımcılığı Giriş sıanvı ile Merkez Teşkilatında görevlendirmek üzere 9 farklı alanda 60 memur alımı yapılacak.

ALANINA GÖRE KADRO DAĞILIMI:

  • İktisat 12,
  • Kamu Yönetimi 10,
  • Hukuk 9,
  • Uluslararası İlişkiler 8,
  • İşletme 7,
  • İstatistik 5,
  • Endüstri Mühendisliği 5,
  • Maliye 2,
  • Uluslararası Ticaret ve Lojistik 2,

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Ticaret Bakanlığı 60 Uzman Yardımcısı Alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise, Eğitim, KPSS ve YDS nitelikleri aranacak.

Genel Şartlar Nedir?

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Özel Başvuru Şartları:

Yaş Şartı: Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1986 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.).

Eğitim Şartı: En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme ve mühendislik fakülteleri ile diğer fakültelerin yukarıda belirtilen bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak.

YDS Şartı: Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinin birinden YDS/e-YDS’den en az (C) seviyesinde puan almış olmak veya dil yeterliliği bakımından bunlara denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak.

KPSS Şartı: ÖSYM tarafından 2019 ve 2020 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, aşağıdaki tabloda belirtilen ilgili KPSS puan türünden 70 ve üzeri puan almak.

Sınav Ücretine Dikkat!

Başvuru yapacak adaylardan 100 TL sınav ücreti tahsil edilecek olup sınav ücretini yatırmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Sınav ücretini yatırıp da yazılı sınava katılmaya hak kazanamayan adaylara yatırdıkları tutar iade edilecektir.

BAŞVURU SÜRECİ NE ZAMAN?

Sınav başvuruları 18/12/2020 - 28/12/2020 tarihleri arasında Bakanlığımız kurumsal internet sitesinden (www.ticaret.gov.tr) gerçekleştirilecek olup duyuruda belirtilen süre içinde elektronik ortamda yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Adaylar söz konusu bölümlerden yalnızca birisi için başvuruda bulunabileceklerdir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim