Ticaret Bakanlığı 2022 yılı Memur Alımı ilanı yayımladı. Az Önce 1 Nisan 2022 tarihli yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8 ve 9. derece kadrolara atanmak üzere Giriş sınavı yönetmeliğine göre sözlü ve yazılı sınav ile 80 Ticaret Uzman yardımcısı alımı gerçekleştirilecek. Peki Uzman Yardımcısı Alımı alan dağılımı nasıldır? Kimler başvuru yapabilecek? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

1600 Aday Giriş Sınavına Katılacak!

Bakanlık yayımladığı ilana göre 80 kişilik kadro ile memur alımı yapacak. Uzman Yardımcısı Giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan oluşacak olup sınava kadro sayısının 20 katı aday katılacağı açıklandı. Bu kapsamda ilk etapta uygulanacak olan yazılı sınava 1600 aday katılacaktır.

Hangi Alanlarda Memur Alımı Yapılacak?

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 80 kişilik boş kontenjan ile 15 farklı alanda memur alımı gerçekleştirecek.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Başvuru için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacaktır.

Başvuru Yaş Şartı Var Mı?

Tüm Memur alımlarında olduğu gibi Ticaret Bakanlığı memur alımında da Yaş şartı aranacak. Buna göre 01 Ocak 2022 tarihi itibari itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak gereklidir.

KPSS Şartı Nedir?

Adayların yukarıdaki tabloda belirtilen alanlara başvuru yapabilmeleri için öncelike 2020 yılında yapılan KPSS'den yukarıdaki tabloda belirtilen puan türlerinden en az 70 puan aşlmış olmak gereklidir.

Yabancı Dil Sınavı Şartı:

Ticaret Bakanlığı memur alımı için adaylardan YDS şartı aranacak. Bu doğrultuda adayların son iki yıl içerisinde yapılmış olan YDS'den Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinin birinden en az C seviyesinde puana sahip olmak şartı aranacak.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Ticaret Bakanlığı memur alımı başvuruları için kılavuzu yayımladı. Ancak başvuru tarihleri için herhangi bir tarih verilmedi. Bakanlık yayımladığı ilan için başvuru tarihlerini ayrıca duyuracağını bildirdi. Başvuru tarihleri hakkında bilgi almak için aşağıdaki bağlantıda uygulamamızı indirebilir ve anında başvuru sürecinden haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

BAŞVURU KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim