Ticaret Bakanlığı memur alımı ilanı yayımladı. Yayımlanan ilana göre 8 farklı ilde olmak üzere KPSS Puanı İle ve Lisans Mezunu Memur Alımı Yapacak. Bu kapsamda Sözleşmeli olarak Muayene Memuru Alımı yapılacak olup alımlar Taşra teşkilatı (Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlükleri)ne yapılacak. Aynı zamanda Bakanlık bu kapsamda adaylara sözlü sınav yapacak olup sözlü sınava katılmak için KPSS'ye girmiş olmak ve 75 puan almış olmak gerekmektedir.

KADRO BİLGİSİ:

Ticaret Bakanlığı Türkiye Genelinde farklı sınır kapılarında görevlendirmek üzere 8 farklı şehirde 75 Memur Alımı yapacak. Alımlar, Ağrı, Edirne, Artvin, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kilis ve Şırnak illerinde yapılacak. İşte kadro dağılımı:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Ticaret Bakanlığı Muayene Memuru alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise, Eğitim, Yaş, KPSS şartları aranacak.

Bu kapsamda Genel Olarak,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gerekmektedir.

Özel Olarak İse:

Yaş Şartı: Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1986 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.).

Eğitim Şartı: En az dört yıllık eğitim veren fakülte ve yüksekokulların hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, işletme, maliye, ekonometri, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, istatistik, uluslararası ticaret ve lojistik, uluslararası ticaret ve işletmecilik, gümrük işletme bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak,

KPSS Şartı: Adaylardan KPSS olarak ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 75 puan almış olmak gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Başvurular dijital ortamda 07.07.2021-16.07.2021 tarihleri arasında alınacaktır. Sınava katılmak isteyen adaylar, Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını gerçekleştirecektir. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

İLANIN TAM METNİ BURADA

Editör: TE Bilisim