Ticaret Bakanlığı 2021 yılı memur alımı ilanını geçtiğimiz gün duyurmuştu. Başvurular da sona gelindi. Başvuru yapan adayların en çok merak ettiği konulardan birisi olan başvuru sonuçları ne zaman açıklanacağı oldu. Aynı zamanda sınav konularını merak eden adaylar için tüm detayları bu haberimizde paylaşacağız.

750 MUHAFAZA MEMURU ALINACAK!

Ticaret Bakanlığı 2021 yılı kapsamında bünyesindeki boşluğu doldurmak amacı ile ilan çıktı. 25 farklı şehir için yapılacak memur alımları Gümrük Muhafaza Memuru pozisyonunda yapılacak. Bu yönde Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara” göre çalıştırılmak üzere, açıktan atama suretiyle Uygulamalı (Fiziki Yeterlilik) ve Sözlü Sınav yapılacak olup tüm sınav aşamaları sonucunda adayların atama işlemleri yapılacak.

2021 YILI BAŞVURU SÜRECİ:

Gümrük Muhafaza Memuru Alımı için adayların beklediği ilan temmuz ayında duyurularak müjde verilmişti. Başvuru süreci 9 Ağustos 2021 tarihi ile 18 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapıldı.

BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİ:

Adaylarda öncelikle uygulamalı sınav yapılacak. Bu yönde Uygulamalı (Fiziki Yeterlilik) sınava, KPSS başarı sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının dört katı aday çağırılacaktır. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan birden fazla aday bulunması halinde, bu adayların tümü fiziki yeterlilik sınavına çağrılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuru sonuçları ile sözlü sınav tarihi, saati ve yeri daha sonra www.ticaret.gov.tr internet adresinin duyurular bölümünde ilan edilecektir. Ayrıca adaylar, sınavlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir.

Başvuruların 18 Ağustos 2021 tarihi ile sona ermesinden sonra Eylül ayı içerisinde sonuçların açıklanması bekleniyor. Başvuru sonuçlarından anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek anında sonuçlardan ve sınav tarihlerinden haberdar olabilirsiniz.

SONUÇLAR İÇİN BEKLENTİ ARTTI!

Başvuruların sona ermesinin üzerinden bir süre geçmesine rağeman hala sonuçların açıklanması ile alakalı bir bilgi yok. Başvuru sonuçlarının Eylül ayına kadar bekleniyordu ancak hala bir açıklama yapılmadı ve yeni bilgiye göre Eylül ayının ikinci haftasına kadar sonuçların açıklanması bekleniyor.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA