Ticaret Bakanlığı Memur Alımı için geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamıştı. Bakanlık Genel İdare Hizmetleri sınıfında yapacağı Ticaret Uzman Yardımcılığı Giriş sınavı ile 70 memur alımı gerçekleştirecek. Giriş sınavı Yazılı ve Sözlü olarak iki aşamadan oluşacaktır. Farklı alanlarda olmak üzere 9 alanda değerlendirme yapılacak. Sınava katılma şartları ve Sınav detayları nelerdir? İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilanların detaylarını aktaracağız.

70 Uzman Yardımcısı Alımı Yapılacak

Ticaret Bakanlığı 9 farklı alanda olmak üzere 70 kişilik kadro ile Ticaret Uzman Yardımcısı alımı yapacak. Alımlar İktisat, Hukuk, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İşletme, İktisat, Endüstri Mühendisliği, Maliye bölümlerinden yapılacak. İşte Kontenjan Dağılımı:

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Ticaret Bakanlığının Memur Alımı başvuruları bildiğiniz gibi KPSS Puanına göre yapıldı. Bu kapsamda yazılı sınava alım yapılacak bölüme göre yapılacak KPSS Değerlendirmesi sonucunda en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar sıralama ile kadro sayısının 20 katı kadar aday belirlenecektir. Bu yönde sınava 1400 aday katılacak.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

15 Kasım 2021 tarihinde başlamış olan memur alımı başvuruları 24 kasım 2021 tarihinde sona erdi. Başvurular değerlendirme sürecinde olup sonuçların ilerleyen günlerde Bakanlık tarafından duyurulması bekleniyor. Bu kapsamda Aralık ayının ilk haftası sonuçlar bekleniyor.

Ticaret Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınavı İki oturumda Yapılacak

Yazılı sınav öncelikle Alan Bilgisi ve Genel Ekonomi Bilgisi ve sonrasında Yabancı Dil Bilgisi oturumu ile iki oturumda gerçekleştirilecektir.