Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile bünyesine memur alımı yapacağını bildirmişti. Başvuruların 4 Ekim 2021 tarihi ile başlamasından sonra hala süreç devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında görevlendirilmek üzere 60 kişilik kadro ile Müfettiş yardımcısı alacak. Alımlar GİH sınıfında 8 ve 9. dereceli kadrolara Gümrük Grup Başkanlığı için en fazla 30, Dış Ticaret Grup Başkanlığı için en fazla 15 ve İç Ticaret Grup Başkanlığı için en fazla 15 Ticaret Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacak.

BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDİYOR!

Bakanlığa memur alımı başvuruları 4 Ekim 2021 tarihi ile başlamıştı. Başvuruların 13 Ekim 2021 tarihinde sona ermesi beklenirken ilan için süreç uzatıldı. 7 Ekim 2021 tarihi ile yayımlanan Resmi gazete kararına göre başvuru süreci 16 Ekim 2021 tarihine kadar uzatıldı. Bu kapsamda başvurular 3 gün daha uzatıldı.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Müfettiş Yardımcısı alımlar için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca özel olarak KPSS, Eğitim ve Yaş şartları aranacak.

Yaş Şartında Düzenleme Getirildi:

Ticaret Bakanlığının memur alımı başvuruları için Resmi Gazetede 7 Ekim 2021 tarihi ile gelen güncelleme ile yaş şartında düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemeye göre Giriş Sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olması (01.01.1986 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.)” şeklinde düzenleme yapıldı.

KPSS Şartı:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2020 ve 2021 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (KPSS A Grubu) birinden KPSS P-48 puan türünden 80 puan almış olmak.

Eğitim Şartı:

En az dört yıllık yükseköğrenim veren hukuk, iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleriyle bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ya da yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olması gereklidir.

İLANIN TAM METNİ

RESMİ GAZETE KARARI