Ticaret Bakanlığı 2021 yılı içerisinde bir çok memur alımı ilanı yayımladı. Yayımlanmış olan yeni ilan ile Bakanlık bünyesine 60 kişilik kadro ile 9 farklı alanda Memur Alımı yapacak. Bu yönde Ticaret Bakanlığı Genel İdare Hizmetleri sınıfından 8 inci ve 9 uncu dereceli kadrolara atanmak üzere yapılacak Ticaret Uzman yardımcılığı sınavı yapılacak. Giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak 2 aşamadan oluşacak. Peki kimler bu sınava başvuru yapabilecek? Sınav ücreti nedir? Nasıl Başvuru yapılacak? tüm detaylar haberimizde.

9 ALANDA 60 MEMUR ALIMI YAPILACAK!

Ticaret Bakanlığı 9 farklı mezuniyete sahip 60 memur alımı yapacağını bildirdi. Bu kapsamda alımlar, İktisat 12, Kamu Yönetimi 10, Hukuk 9, Uluslararası İlişkiler 8, İşletme 7, İstatistik 5, Endüstri Mühendisliği 5, Maliye 2 ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik 2 kişi olmak üzere toplamda 60 kişi alınacak.

GİRİŞ SINAVI YAPILACAK!

Adayların KPSS Puanına göre yapılacak kadro sayısının 20 katı kadar aday değerlendirmesi sonucuna göre Ticaret Uzman yardımcısı alımı içinGiriş Sınavı yapılacaktır. Sınavın ilk aşaması yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan yapılacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILIYOR?

Bakanlığın memur alımına başvuru süreci 14 Haziran 2021 tarihi ile başlamıştı. Başvurular en geç 23 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecektir. Bu yönde başvuruda bulunmak isteyen adaylar Bakanlığın Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek olup duyuruda belirtilen süre içinde elektronik ortamda yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Adaylar söz konusu bölümlerden yalnızca birisi için başvuruda bulunabileceklerdir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyan adaylar başvuru yapabilecek. Ayrıca özel niteliklerde aranmakta olup,

Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak, Alım yapılacak alanlarda eğitimini Lisans seviyesinde tamamlamış olmak, KPSS Şartını yerine getirenler ve Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinin birinden YDS/e-YDS’den en az (C) seviyesinde puan almış olmak şartı aranacak.

SINAV ÜCRETİNE DİKKAT!

Ticaret Bakanlığı memur alımında Ticaret uzman Yardımcılığı için Giriş sınavına katılabilmek için 100 TL sınav ücreti tahsil edilecek olup sınav ücretini yatırmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

MEZUNİYETE GÖRE KPSS PUAN TÜRLERİ:

Adayların başvuru yapabilmeleri için KPSS şartını yerine getiriyor olmaları gereklidir. Bu kapsamda 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından aşağıdaki puan türlerinden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

İktisat: KPSS-P14, KPSS-P15, KPSS-P16, KPSS-P17

Kamu Yönetimi: KPSS-P29, KPSS-P30, KPSS-P31, KPSS-P32

Hukuk: KPSS-P4

Uluslararası İlişkiler: KPSS-P34, KPSS-P35, KPSS-P36, KPSS-P37

İşletme: KPSS-P24, KPSS-P25, KPSS-P26, KPSS-P27

İstatistik: KPSS- P12, KPSS-P13

Endüstri Mühendisliği: KPSS-P2, KPSS-P3

Maliye: KPSS-P19, KPSS-P20, KPSS-P21, KPSS-P22

Uluslararası Ticaret ve Lojistik: KPSS-P25

Editör: TE Bilisim