Ticaret Bakanlığı memur alımı başvusu başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 524 kişilik kadro ile Sözleşmeli memur alımı yapacak. Başvuru sürecinin başlamasını bekleyen adaylar için süreç Bugün ( 15 Mart 2022 ) başladı. Kimler başvuru yapabilecek? Eğitim, Yaş ve KPSS Şartı nedir? tüm detyaları sizlerle paylaşıyoruz.

Başvuru Süreci Başladı! Nasıl Başvuru Yapılacak?

Ticaret Bakanlığı 524 Memur alımı başvuruları az önce başladı. 15 Mart 2022 tarihi ile başlamış olan memur alımı başvuruları en geç 22 Mart 2022 tarihine kadar yapılacaktır. Adaylara verilen 1 haftalık süreç içerisinden nitelikleri sağlayan adaylar başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Sadece İnternet'ten yapılacak başvurular kabul edilecektir. Bu kapsamda başvuru için https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresini kullanabilirsiniz.

23 Farklı Şehirde Büro Personeli, Muafeye Memuru ve Muhafaza Memuru Alımı Yapılacak!

Bakanlık yayımladığı ilan ile 524 kişilik kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. Sadece Lisans mezunu adatkar içerisinden memur alımı yapılacak olupp,

  • 41 Muayene Memuru,
  • 309 Gümrük Muhafaza Memuru,
  • 174 Büro Personeli alımı yapılacak.

Şehre Göre Kontenjan Dağılımı ise,

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Ticaret Bakanlığının memur alımı ilanına başvurular 657 Sayılı Devlet Memurları kanu kapsamında yapılacak. Bu kapsamda genel olarak " Türkiye CUmhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğiin yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

Özel Olarak İse adaylardan,

  • 2020 yılıda yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak,
  • En az dört yıllık eğitim veren fakültelerden mezun olmuş olmak,
  • Giriş sınavı tarihi itibari ile Muaseye Memuru için 35, Muhafaza Memuru için 30 yaşını doldurmamış olmak şartı aranacaktır.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Sözlü Sınav ile Muayene Memuru,

Uygulamalı (Fiziki Yeterlilik) ve Sözlü Sınav ile Gümrük Muhafaza Memuru,

KPSS puan sıralaması esas alınmak suretiyle Büro Personeli alınacaktır.

DETAYLI BAŞVURU ŞARTLARINA VE BAŞVURULARA AŞAĞIDAKİ BAĞLANTILARDAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Ticaret Bakanlığı 524 Memur Alımı (Büro-Muayene-Muhafaza Memuru)

Ticaret Bakanlığı 2022 Yılı 13 Şehirde 41 Muayene Memuru Alımı Şartları?

Ticaret Bakanlığı 309 Gümrük Muhafaza Memuru Alımı