Ticaret Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. 2022 Yılı Memur Alımı ilanına göre Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Genel İdare hizmetleri sınıfından 8. ve 9. dereceli kadrolara 80 Ticaret Uzman Yardımcısı alımı yapılacak. Uzman Yardımcısı giriş sınavı iki aşamalı olmak üzere Yazılı ve sözlü olarak yapılacak. Yazılı sınava katılmak için KPSS puanı sıralaması kullanılacaktır.

15 Alanda 80 Memur Alımı Kontenjan Dağılımı:

Ticaret Bakanlığı merkezi teşkilatında görevlendirmek üzere 15 farklı alanda memur alımı yapılacağı bildirildi. Bu kapsamda alımlar, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik -Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, İktisat, Hukuk, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Maliye, İktisat ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik alanlarda yapılacak.

Başvurular Ücretle Kabul Edilecek!

Ticaret Bakanlığı uzman yardımcısı sınavı ücret karşılığında yapılacak. Sınava katılmak isteyen adaylar başvuru ile 100 TL sınav ücretini yatırmaları gerekmektedir. Sınav ücretini yatırıp da yazılı sınava katılmaya hak kazanamayan adaylara yatırdıkları tutar iade edilecektir.

Ticaret Uzman Yardımcısı Sınavı Başvurusu Ne Zaman?

Yayımlanan kılavuzda başvuru tarihleri hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda e-Devlet (Ticaret Bakanlığı / Kariyer kapısı) ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını gerçekleştirecektir.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Söz konusu Uzman Yardımcısı alımı ilanına başvuru yapmak isteyen adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise;

KPSS Şartı: Yukarıdaki tabloda belirtilen KPSS Puan türlerinden en az 70 puan almış olmak.

YDS Şartı: Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinin birinden YDS/e-YDS’den en az (C) seviyesinde puan almış olmak veya dil yeterliliği bakımından bunlara denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak.

Yaş Şartı: Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile ( 01 Ocak 2022 ) 35 yaşından gün almamış olmak.

Eğitim Şartı: En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin yukarıdaki alanlarda mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK Onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ