Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığından yayımlanan ilana göre Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda olmak üzere 110 memur alımı yapacak. Yayımlanan ilanlara göre alımlar Ticaret Denetmen Yardımcısı ve Ticaret uzman yardımcısı kadrolarında yapılacak. başvuru şartları ve alanına göre kadro dağılımı detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

Alım Yapılacak Kadrolar de Alan Dağılımı:

Ticaret Denetmen Yardımcısı iki ilan yayımladı. Bu kapsamda 50 Ticaret Denetmen Yardımcısı ve 60 Ticaret uzman Yardımcısı Alımı yapılacak.

Ticaret Denetmen Yardımcısı Alımı Dağılımı:

Ticaret Uzman Yardımcısı Alımı Alanı Dağılımı:

Başvuru Şartları Nedir?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise KPSS, Eğitim ve YDS Şartı aranacak.

Genel Başvuru Şartları:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

Özel Başvuru Şartları:

Adaylardan özel olarak Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1986 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.), Sağlık durumu açısından her türlü iklim ve yolculuk şartlarında görev yapabilecek durumda olmak, Yukarıda belirtilen tablodaki KPSS puan türlerine göre 2019 veya 2020 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından 2019 veya 2020 yıllarından KPSS'den en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Ticaret Denetmen Yardımcısı Eğitim Şartı: Üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme veya mühendislik fakülteleri ve/veya yüksekokullar ile diğer fakültelerin yukarıda belirtilen öğrenim dallarından birinden mezun olmuş olmak.

Ticaret Uzman Yardımcısı Eğitim Şartı: Üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren siyasal bilgiler, Hukuk, İktisadi ve idare bilimler, İktisat, İşletme ve Mühendislik fakültelerinden mezun olmuş olmak.

Başvuru Sınav Ücretine Dikkat!

Başvuru yapacak adaylardan 100 TL sınav ücreti tahsil edilecek olup sınav ücretini yatırmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Sınav ücretini yatırıp da yazılı sınava katılmaya hak kazanamayan adaylara yatırdıkları tutar iade edilecektir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Denetmen Uzman yardımcısı başvuruları 02/02/2021 - 12/02/2021 tarihleri arasında ve Ticaret uzman yardımcısı başvuruları 20 Ocak 2021 ile 29 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Başvurular Bakanlığın kurumsal internet sitesinden (www.ticaret.gov.tr) gerçekleştirilecek olup duyuruda belirtilen süre içinde elektronik ortamda yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Adaylar söz konusu bölümlerden yalnızca birisi için başvuruda bulunabileceklerdir.

DENETMEN YARDIMCISI İLANIN TAM METNİ

UZMAN YARDIMCISI İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim