Ticaret Bakanlığı memur alımı başvurusu başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında görevlendirmek üzere farklı birimlerine 100 memur alımı gerçekleştireceğini bildirmişti. Başvuruların başlamasını bekleyen adaylar için müjde! 100 Memur Alımı başvurusu başlamış olup adaylar başvurularını Mayıs ortasına kadar bitirmeleri gerekmektedir. İşin Olsa ekibi olarak 100 Memur Alımı hakkında sizlere detayları aktaracağız.

Ticaret Bakanlığı Başvuru Ekranı Açıldı!

Bakanlık farklı başkanlıklarında görevlendirmek üzere 100 kişilik kadro ile Müfettiş Yardımcısı alımı yapacak. Bu kapsamda alımlar, İç Ticaret Grup Başkanlığı için en fazla 50 ve Gümrük Grup Başkanlığı için en fazla 50 Ticaret Müfettiş Yardımcısı kadrolarında yapılacak.

Adaylar başvurularına Nisan son haftası başlamış olup en geç 13 Mayıs 2022 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular sadece İnternet'ten şartları sağlayan adaylardan alınacak.

Başvuru Tarihleri: 25 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında

Başvuru Ekranı: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

Kimler Başvuruda Bulunabilecek?

Ticaret Bakanlığı bünyesine alacağı memur adaylarından genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise adaylardan KPSS, Eğitim şartları aranacak.

Genel Başvuru Şartları:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gereklidir.

Özel Başvuru Şartları:

- Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından büyük olmamak,

- Sağlık durumu nedeni ile Türkiyenin heryerinde görev yapmasına engel herhangi bir durum olmamak,

- En az dört yıllık yükseköğrenim veren hukuk, iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmuş olmak,

KPSS Şartı Aranacak!

Ticaret Bakanlığı Memur Alımı için adaylardan 2020 veya 2021 yılı KPSS Puanı şartı aranacak. Diğer memur alımı ilanlarında 2020 yılı KPSS Puanı kullanılıyorken Burada son iki yıl içerisinde yapılan KPSS Puanı kullanılacak. Bu kapsamda 2021 yılı KPSS Puanına sahip olan adaylarda başvuru yapabilecektir.

İki Aşamalı Giriş Sınavı Yapılacak!

Ticaret Bakanlığı memur alımı için adaylara iki aşamalı giriş sınavı gerçekleştirilecek. Bu yönde KPSS Puan sıralamasından geçen 20 kat aday yani 2000 kişi önce yazılı sonrada başarı sırasına göre sözlü sınava katılacaklardır.

BAŞVURU KILAVUZU