Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanmış olan ilana göre Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi  bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 50 kişilik boş kadro ile İtfaiye eri alımı yapacağını bildirmişti. Söz konusı ilan için başvurular alınmaya başlanmıştı ki son zamanlarda ülkemizdeki Koronavirüs nedeni ile başvuru süreci ertelendi. İşte İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilan hakkında detayları aktaracağız.

SINAV ERTELENDİ!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuruda başvuru sürecinin ve sınav sürecinin tarihlerinin değiştiriğini belirten belediye şunları açıkladı.

" DUYURU: Koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında, Tekirdağ Büyükşehir Başkanlığımız tarafından 06 Nisan 2020 tarihinde başvuru kabulüne başlayarak 04 Mayıs 2020-15 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılacağı ilan edilen (50) kişilik İtfaiye Eri alımı sınavı ileri bir tarihe ertelenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. " 

şeklinde açıklama yapıladı. Söz konusu ilan 13 mart 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştı ve başvuruları 06 - 20 Nisan 2020 tarihleri arasında alınacaktı.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YENİDEN ALINACAK?

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine İtfaiye eri alımları için herhangi bir tarih açıklamayan belediye başvuruların ileri bir tarihe değiştiğini belirtmişti. Bu kapsamda Ülkemizdeki Koronavirüs geçtiği anda ilan yeniden yayımlanarak başvuru süreci başlatılacaktır.

Ayrıca ilandan her dair haberdar olabilmek için ve diğer memur alımı ve İtfaiye Eri alımları ilanlarından haberdar olmak için ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Alımları hakkında son dakika gelişmeleri takip etmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz. Yada Buraya Tıklayarak Diğer bekleyen adayların arasına sizde katılabilirsiniz.

İTFAİYE ERİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak,
  • ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak,
  • Meslek Yüksekokulların Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya İlk ve Acil Yardım ön lisans programlarından birinden mezun olmak En az C Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
  • Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla en az 1.67 metre olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.
  • Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları.
Editör: TE Bilisim