KPSS merkezi atama ile yayımlanan kurum ilanlarına göre 3 Kurum bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda Memur Alımı ve Kamu Personeli Alımı Yapılacağı Açıklandı. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alımı yapılacak olup İşin Olsa Ekibi olarak hazırladığımız bu haberimizde ilanların detaylarına ulaşabileceksiniz.

178 Memur ve Personel Alımları Hangi Kontenjanlarda yapılacak

Tercih kılavuzu ile yayımlanmış olan kılavuzu göre 3 farklı kurum bünyesine 178 memur personel alımı yapacak. Mezuniyete göre kadro dağılımı nedir?

Devlet Demiryolları ( TCDD ) Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı:

TCDD bünyesine farklı kadrolarda toplamda 63 Memur personel Alımı Yapacak. İşte mezuniyete göre dağılım şöyledir;

  • Lise: 16 Vagon Teknisyeni
  • Ön Lisans: 22 Kondoktör ve 8 Tekniker
  • Lisans: 9 Mühendis ve 8 Düz memur

Devlet Hava Meydanları İşletmesi ( DHMİ ) Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı:

Toplamda 59 Memur personel Alımı Yapılacak. İşte farklı alanlardaki kontenjanlar;

  • Lise: 2 Teknisyen
  • Ön Lisans: 12 Arff memuru, 6 İş Makinası Sürücüsü, Köprü Operatörü, 1 Düz memur, 21 Tekniker olmak üzere 44 personel alınacak.
  • Lisans: 9 Düz Memur, 2 APRON Memuru, 2 Avukat

Toprak Mahsulleri Ofisi ( TMO ) Genel Müdürlüğü Mezuniyete Göre dağılım:

Toprak Mahsulleri ofisi sadece Lise ve Ön Lisans mezunu personel alımı yapacak. Toplamda 56 memur personel alımı kontenjanları şöyledir;

  • Lise Mezunu: 15 Teknisyen
  • Ön Lisans Mezunu: 7 Muhasebeci, 20 Memur ve 14 Anbar Memuru

178 Memur Personel Alımına Kimler Başvuru Yapabilecek?

Söz konusu TCDD, DHMİ ve TMO memur personel alımları KPSS 2021/2 tercih kılavuzu ile yapılmaktadır. En az lise seviyesinde alım yapacaklarını duyuran kurumlar başvurularını ÖSYM aracılığı le gerçekleştirecekler. KPSS Merkezi Yerleştirme Tercihleri sadece Elektronik ortamda Başkanlığın resmi İnternet adresi üzerinden yapılmaktadır.

Tercih Yapacak adaylardan ise genel olarak;

KPSS tercihleri için KPSS Olarak 2020 yılında yapılan KPSSS'den Lise için P94, Ön Lisans mezunu için KPSSSP93 ve Lisans mezunu için KPSSp3 puan türünden puan almış olmak,

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak,

Sağlık Açısından Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

Alım Yapılacak alanda ve Mezuniyete göre Tercih Kılavuzunda belirtilen nitelik kodlarındaki şartlara uygun olmak gerekmektedir.

Mülakat Yapılmayacak!

Söz konusu 178 memur personel alımı için adaylara mülakat yapılmayacaktır. Adaylar tercihlerini KPSS Puanına göre yapacak olup değerlendirmelerde de KPSS Puanı ele alınarak yapılacak sıralamaya göre atama işlemleri yapılacak.

Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

TCDD, DHMİ ve TMO Memur personel Alımı ilanına başvuru yapacak adaylar en geç 29 Aralık 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Tercihler sadece ÖSYM aracılığı ile alınacağından bunun dışında yapılacak başvurular geçerli sayılmayacaktır.

TERCİH KILAVUZU BURADA