Türkiye Büyük Millet Meclisi memur alım ilanı yayımlandı. Kamuda memur olmak isteyen adayların en çok çalışmak istedikleri kurumlardan biri olan TBMM memur alım ilanlarına yoğun sayıda başvuru olmakta. Devlet Personel Başkanlığının yayımladığı ilanda başvuru şartları belli oldu. KPSS'den kaç puan alanlar başvuru yapabilecek. Genel ve özel şartlar neler? Stenografi kursuna başvuru yapmak için başvurular alınmaya başladı. Adayların son başvuru tarihinden önce başvurularını tamamlamaları gerekmekte.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

KPSS A grubu puan türlerinden (ilanda belirtilen) az 70 alan adaylar TBMM stenografi kursu giriş sınavına başvuru yapabilecekler. 657 sayılı Kanunda 48. madde de belirtilen genel şartları taşıyan adayların ayrıca, 4 yıllık İİBF, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme bölümü mezunları başvuru yapabilecek. Adaylardan en fazla 30 yaşını doldurmamış olmaları isteniliyor. 

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

TBMM Stenograflık başvuruları için e devlet üzerinden alımlar yapılabilecek. Şahsen ya da posta ile başvuru kabul edilmeyecek. Başvuru yapan adaylara KPSS puan sıralamasına göre sıralama yapılacak. Alınacak olan memur sayısından 5 katı kadar aday sözlü mülakata alınacaklar. Sözlü sınava katılmaya hak eden adaylar TBMM resmi internet sitesi üzerinden ayrıca duyurulacak. 

STENOGRAFİ KURSU 

Kazanan adaylara 4 bölümden oluşan stenografi kursu verilecek. İlk bölümde temel eğitim verilecek. Diğer bölümlerde ise dakikada 120 hece eğitimi, dakikada 160 hece, dakikada 200 hece hız eğitimi ve yetiştirme eğitimi verilecek. 

TBMM Stenografi ilanı için tıklayın