TBMM yönetmelik değişikliği ile KPSS baraj puanı düşürüldü! 298 memur alımı ilanı açıklandı!

Kamu kurumlarına memur alımı yapan kurumlardan bir tanesi de Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu. Geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanlığı tarafından açıklanan Resmi Gazete kararında idari teşkilatlarında ilk defa göreve başlayacak adaylara yönelik olarak yönetmelik değişikliği gerçekleştirildi ve 4 başlıkta yapılan değişiklikler şu şekilde oldu.

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ! KPSS PUAN ŞARTI DÜŞTÜ!

Yönetmelik değişikliklerine göre; 657 sayılı devlet memurları kanununda geçici personel ibaresi kaldırıldığı için ilk 3 maddedeki düzeltmeler Devlet Memurları Kanuna yönetmeliğin uyumlu olmasına yönelik olarak bazı teknik düzeltmeler gerçekleştirildi. En önemli maddelerden bir tanesi de TBMM personel alımı KPSS puan şartı daha önce 70 puan olarak belirlenmişti. Yeni değişikliğin ardından KPSS puanı Barajı 60'a düşürüldü. Son değişiklik ise Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yapılacak olan memur alımlarında uygulanan sözlü ve mülakat sınavı sonuçlarının için belirlenen 20 gün süre kaldırıldı. Daha önce sınavlarının sonuçlarını yönetmelik kapsamında 20 gün içerisinde açıklama zorunlu bulunuyordu. Milli Saraylardan Sorumlu Genel Sekreterlik birimlerinde bakım onarım, restorasyon işlerinde görevli olmak üzere alınacak personeller için sınav uygulanacaktır.

TBMM MEMUR ALIMI KADROLARI;

TBMM bünyesinde alınacak memur alım ilanı için 298 kadro açıklandı. Kadrolarda; aşçı, bahçıvan, bulaşıkçı, çaycı, ocakçı, garson, hizmetli, berber, terzi, anaokulu öğretmeni, bakıcı anne, teknisyen kadrolarında alım yapılacak. En fazla kadro garson ünvanında olacak. Bu kadroda İstanbul'da Ankara illerinde 80 kişi alınacak. Hizmetli kadrosunda ise 78 kişi, aşçı kadrosunda 30, bahçıvan kadrosunda 3, bulaşıkçı olarak 24, çayocakçısı garson kadrosuna 46 alım gerçekleştirilecek. Yardımcı hizmetler sınıfında bulunan berber 2, terzi 1, Eğitim Hizmetleri sınıfındaki anaokulu öğretmeni 5, Yardımcı hizmetler sınıfı bakıcı anne 11 ve teknisyen kadrosunda 15 personel alımı yapılacak. Adayların ünvanlarda ki belirtilen KPSS puan türlerinden en az 60 ve üstü almaları gerekecek başvuru tarihleri ise şu şekilde;

SON BAŞVURU TARİHİ NEDİR?

Başvurular bugün itibariyle e-devlet üzerinden almaya başlandı. Son başvuru tarihi 25 Ağustos 2020 tarihi açıklandı. Adaylar yukarıda belirtilen kadrolardan sadece bir tanesine başvuru yapabilecekler. Sadece elektronik ortamda başvurular kabul edilecek. Şahsen veya posta ile başvuru yapılamayacak.

KPSS 60 Puan İle TBMM 298 Kamu Personeli Alım İlanı Yayımladı

Editör: TE Bilisim