Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Memur alımı yapacak. TBMM tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilan için başvurular 19 Nisan 2021 tarihi ile açıklanmıştı. Başvurularda artık son güne geldik. Peki henüz başvuru yapmamış olan adaylar nasıl başvuru yapacak? KPSS detayı nedir? Değerlendirmeler nasıl yapılacak? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

10 MEMUR ALIMI YAPILACAK!

TBMM Memur Alımı detaylarını paylaştı. İdari teşkilatında görevlendirmek üzere İlk Defa Göreve başlayacaklar için yapılacak sınavlar hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda Giriş sınavı ile Düz Memur Alımı yapılacak. Alımlar En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerden mezun olmak ve KPSS şartı ile yapılacak. Adayların görevi Osmanlıca arşiv belgelerinin tespiti, çevirisi, düzenlenmesi ve verilecek diğer görevleri yapmak olarak belirtilmiştir. Ayrıca TMBB 60 KPSS Puanı ile Memur Alımı yapılacak olup belge olarak;

Lisans veya lisans üstü öğrenimde Osmanlı Arşiv Metinleri, Osmanlı Paleografyası veya Yazma Eserlerden Örnek Metinler derslerinden birini almış olduğunu belgelemek gereklidir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

TBMM Memur alımı başvurularında sona geldik. 19 Nisan 2021 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 03 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edecektir. Bu doğrultuda henüz başvuru yapmamış olan adaylar aşağıdaki niteliklere göre https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda başvuru alınacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

TBMM Memur alımına genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca Lisans mezunu olmak gereklidir.

KPSS DETAYI NEDİR?

Adaylardan başvuru için 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak. Ayrıca adayların KPSS'den almış oldukları puanlar sınavlara değerlendirme için kullanılacak. Sınavın yazılı aşaması için, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2019-2020 yıllarında gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavlarının (KPSS) sonuçları esas alınacaktır.

Kadro unvanlarına göre KPSS’den en yüksek puan alan adaydan başlanarak duyurulan kadroların üç katı aday (son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar dâhil) sözlü sınava alınacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TBMM memur alımı başvuruları 03 Mayıs 2021 tarihinde sona erecek olup sonuçlar hakkında kılavuzda herhangi bir bilgi verilmemiştir. Ancak başvuru sonuçlarının tahmini olarak 15 mayıs 2021 tarihine kadar açıklanması bekleniyor.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI AŞAĞIDAKİ BAĞLANTILARDAN İNDİREBİLİRSİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA