Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ( TBMM ) memur alımı ilanı yayımlandı.  TBMM İdari Teşkilatında ilk defa göreve başlayacaklar için yapılacak Sınavlar Hakkında yönetmelik hükümleri doğrultusunda 10 kişilik boş kadro ile Düz Memur Alımı yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Başvuru süreci ne zaman? Nasıl Başvuru yapılacak?

MEMUR ALIMI KADRO BİLGİSİ:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Kadrolu Genel İdare Hizmetleri sınıfında Ankara'da Lisans Mezunu Memur Alımı yapılacak. KPSS 60 Puan İle Memur Alımı yapılacak olup, Adayların aşağıdaki niteliklere uygun olmaları şarttır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

TBMM Memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48.maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda,

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

TBMM Memur alımı için adaylardan özel olarak,

  • 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,
  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerden mezun olmak,
  • Lisans veya lisans üstü öğrenimde Osmanlı Arşiv Metinleri, Osmanlı Paleografyası veya Yazma Eserlerden Örnek Metinler derslerinden birini almış olduğunu belgelemek,

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

TBMM Memur Alımı başvuruları Başladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı resmi İnternet adresi üzerinde yayımlanmış olan Memur Alımı ilanına göre 19 Nisan 2021 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 03 Mayıs 2021 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Başvurular sadece, https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

Adaylar başvuru süresi içinde başvuruda bulunduğu kadroya ilişkin öğrenim belgesi (diploma) ile kadrolar itibarıyla sınav ilanında belirtilen belgenin bir örneğini (pdf, jpg vb. formatta) başvuru sisteminde kayıtlı e-posta adresleri üzerinden [email protected] mail adresine gönderecek olup belge ibrazında bulunmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU