TBMM geçtiğimiz gün yayımladığı ilan ile bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere Memur Alımı yapacağını bildirmişti. Söz konusu ilana göre TBMM Başkanlığı Kreş, Gündüz Bakımevi ve Anaokuluna Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatında görevlendirmek üzere farklı kadrolarda memur alımı yapacak. Alımlar KPSS Puanı ile yapılacak olup ilan hakkında detayları sizlere aktaracağız.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

TBMM Memur alımı başvuruları 5 Temmuz 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 16 Temmuz 2021 tarihine kadar yapılıyor olması gerekmektedir. Buna göre henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını hala gerçekleştirebilirler.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

KİMLERİN BAŞVURUSU GEÇERLİ SAYILACAK?

TBMM memur alımı başvuruları kabul edilebilmesi için adaylar bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bu kapsamda adayların, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bunu dışında yukarıdaki tabloda belirtilmiş olan nitelikleri ve KPSS şartını taşıyor olmaları gereklidir. Buna göre 60 KPSS İle Memur Alımı yapılacak olup değerlendirmelerde KPSS İle yapılacak.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

TBMM Memur Alımı başvuruları KPSS puanına göre değerlendirilecek. Bu kapsamda adayların başvurularına göre En Yüksek KPSS Puanından başlamak üzere en düşük KPSS Puanına kadar yapılacak sıralama ile değerlendirme yapılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi memur alımı başvuruları için ilanda herhangi bir tarih verilmedi. Ancak başvuruların 16 Temmuz 2021 tarihi ile sona ermesinin ardından başvuru sonuçlarının en geç Ağustos ayına kadar başvuruların açıklanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim