Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli beklenen personel alımı açıklamasını yaptı.

Bakan Pakdemirli, Devlet Su İşleri, Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ile Meteoroloji Genel Müdürlükleri ile telekonferans yaptı. Yapılan görüşmelerde yeni memur atamalarına ilişkin de önemli bir açıklama geldi.

ALIMLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Başvurular 15 Mayıs 2020 tarihinde alınmaya başlanacak ve 22 Mayıs 2020 tarihine kadar başvuru alınacak. Başvurular için ilan kılavuzu ÖSYM üzerinden açıklanacak. Kadro dağılımı ise şu şekilde olacak.

KADRO DAĞILIMI;

Ziraat mühendisi 699, Gıda mühendisi 363, Veteriner hekim 790, Su ürünleri mühendisi ise 101 olmak üzere tekniker kadrolarındaki dağılım ise şu şekilde olacak. Ziraat teknikeri kadrosunda 189 kişi alınacak. 11 veteriner sağlık teknikeri alınacak.

Tarım Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünden sözleşmeli personeller için yer değişikliği duyurusu da açıklandı. Buna göre kurum içi boş pozisyonlar için 1 Nisan 2020 tarihinde tarimorman.gov.tr adresi üzerinden boş kadrolar açıklanacak. Başvurular 6 Nisan 2020 tarihine kadar devam edecek. Dönem tayin başvuruları sayfasından tayin başvurusu yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığına 1 pilot ile makinist alımında başvuruların tamamlanmasının ardından mülakata hak kazanan adaylar belli oldu. 2 Mart 2020 tarihindeki mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağı şuanda belli olmadı.

Genel başvuru şartlarına göre adayların T.c. vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş olması 35 yaşından gün almamış olması, kamu haklarından mahrum olmamak, güvenlik ve arşiv araştırmaların olumlu olması, KPSS başvuru şartları ile eğitim şartlarına sahip olmak gerekmektedir.

İlanlar açıklanır açıklanmaz haberdar olmak için TIKLAYIN

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim