Tarım Kredi Kooperatifleri memur alımı ilanı yayımlandı. Az Önce gelmiş olan duyuruya göre Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğünde görevlendirmek üzere Servis Görevlisi Alımı yapılacak. Memur statüsünde görev yapan Servis Görevlisi Alımı için adaylardan KPSS şartı aranacak. Lisans mezunu adaylardan başvuru alınacak. Peki Servis Görevlisi alımı başvuru şartları nelerdir? Başvurular ne zaman yapılacak?

Başvuru Süreci Bugün Başladı!

Tarım Kredi Kooperatifleri Teşkilatının Merkez Birliği Genel Müdürlüğüne yapılacak başvurular için süreç başladı. Adaylar başvurularına 20 Aralık 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 31 Aralık 2021 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurular Elektronik ortamda alınacak.

Servis Görevlisi Alımı Kontenjan Dağılımı:

Servis Görevlisi Başvuru Şartları Nedir?

Tarım Kredi Servis Görevlisi alımı için adaylardan genel ve özel şartlar aranacak. Özel olarak ise KPSS eğitim, yaş şartları talep edilecektir.

Genel Olarak Adaylardan, Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, Yurdun her yerinde görev yapmayı kabul etmiş olmak gibi genel nitelikler aranacak.

KPSS Taban Puan Şartı Nedir?

Tarım Kredi Kooperatiflerine memur alımları 2020 veya 2021 yılı KPSS Puanına göre gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda Lisans seviyesinde son iki yıl geçerliliği bitmemiş olan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şarttır.

Yaş Şartı:

Diğer memur alımlarından olduğu gibi Tarım Kredi Servis Görevlisi alımı ilanı içinde adaylardan 30 yaş şartı arayacak. Bu kapsamda Sınavın yapılacağı yılın ilk günü itibari ile ( 01 Ocak 2022 ) 30 yaşından büyük olmamak şartları aranacak.

Hangi Alanlardaki Lisans Mezunları Başvuru Yapabilecek?

Servis Görevlisi alımı için lisans mezunu olmak gerekiyor. Bu yönde yukarıda tabloda da belirtildiği gibi (İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler ve İktisadi İdari Bilimler vb.) Endüstri Mühendisliği ve İstatistik bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.

Yurtdışında eğitim almış olan adaylar ise YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak gereklidir.

Mülakat Yapılacak!

Tarım Kredi Koopratiflerine başvuruda bulunan adaylar başvuru işlemleri sonrası Kurum tarafından yapılacak değerlendirme ile Mülakata katılacaklar. KPSS Puanı ile yapılan başvurular yapılacak sıralama ile belirlenecek olup kadro sayısının 5 katı kadar aday mülakata çağırılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim