Tarım Kredi Kooperatifleri memur alımı yapıyor! Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Sivas ve Malatya bölge birliklerine memur alımı yapılacak. Kontenjan dağılımına göre Ziraat Görevlisi Alımı ve Kooperatif Görevlisi Alımı yapılacak. Başvuruların ilanın yayımlanması ile birlikte başlamasının ardından artık sona ermektedir. Peki Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav detayları nedir?

HENÜZ BAŞVURU YAPMADINIZ MI?

İlgili ilana başvuru yapmamış olan adaylar hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

Tarım Kredi Kooperatifleri Sivas Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliğine: 15 Kooperatif Görevlisi ve 6 Ziraat Mühendisi Alımı olmak üzere toplamda 21 Kamu Personeli Alımı yapılacak olup, Malatya Tarım kredi Kooperatifleri Bölge Birliği: 9 Ziraat Mühendisi ve 16 Kooperatif Görevlisi Alımı olmak üzere toplamda 25 Kamu Personeli alınacak.

Başvuru için adaylardan Kooperatif görevlisi alımı için 60 KPSS İle Memur Alımı yapılacak. Ziraat Mühendisi kadrosu için ise KPSS siz Memur Alımı yapılacak.

60 KPSS Puanı İle Memur Alımı Yapan Diğer Kurumlar Burada

KPSS siz Memur Alımı Yapan Tüm Kurumlar Burada

Adaylardan genel olarak ise 30 yaşından büyük olmamak, Sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerlik ile ilgisi olmamak gibi şartlar aranacak.

Başvurular Sona Eriyor!

20.09.2021 tarihinde başlayacak olan başvurular web sayfamızdan yapılacak olup, son başvuru 01.10.2021 günü saat 18.00’a kadardır.

DEĞERLENDİRMELER NASIL OLACAK?

Kooperatif Görevlisi kadrosundan başvuran adaylar, ikamet ettikleri il sınırları içerisinde, elektronik ortamda beyan ettikleri (Lisans mezunu adaylar için 2020 yılı veya 2021 yılı KPSS (Lisans) sınavının KPSS P3 puan türünden en az 60 puan alanlar başvuruda bulunabilir) KPSS puanları doğrultusunda en yüksek olandan başlanarak sıralanacak olup, her il için tespit edilen ihtiyacın 5 katı aday mülakata çağrılacaktır. Sıralamada en sonda aynı puana sahip birden fazla adayın olması halinde, bu puana sahip adayların tümü mülakata çağrılacaktır.

Ziraat Mühendisi kategorisinden başvuruda bulunan adaylar (Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancı izin Belgesine sahip olanlar) , Sivas/Malatya Bölge Birliğine bağlı illerin tümünde ikamet edenler, ilin bağlı bulunduğu Bölge Birliği kontenjanına başvuruda bulunabileceklerdir. Belge puanları doğrultusunda en yüksek puandan başlamak suretiyle sıralama yapılacak olup, Sivas/Malatya Bölge Birliğine toplamda tespit edilen ihtiyacın 5 katı aday mülakata çağrılacaktır. Sıralamada en sonda aynı puana sahip birden fazla adayın olması halinde, bu puana sahip adayların tümü mülakata çağrılacaktır.

SONUÇLAR NE ZAMAN?

Ziraat Mühendisi ve Kooperatif görevlisi alımı için başvuru sonuçları 10 Ekim 2021 tarihine kadar açıklanması beklenmiyor. Mülakata katılmaya hak kazanan adaylardan 50-TL sınav ücreti alınacaktır.

Editör: TE Bilisim