Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda ve niteliklerde olmak üzere 6 şehirde memur personel alımı yapılacak. Söz konusu ilan Tarım Kredi Kooperatifleri resmi İnternet adresinde yayımlandı ve başvurular 30 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlıyor. Alımlar sadece Ön Lisans ve Lisans mezunları içim geçerli olup detayları sizlerle paylaşıyoruz.

24 MEMUR ALIMI KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Tarım Kredi Kooperatifleri Şanlıurfa Bölge birliğine bağlı olan illerde alım yapacağını ilan etti. Bu kapsamda, Kooperatif Görevlisi ve Ziraat Mühendisliği pozisyonlarında alım yapılacak.

Kooperatif Görevlisi pozisyonunda KPSS 60 Puan İle Lisans mezunu 8 kişi olmak üzere Adıyaman 2, Mardin 1, Şanlıurfa 4 kişi alınacak. Ön Lisans mezunlarından ise, Adıyaman 1, Mardin 1 ve Şanlıurfa 1 olmak üzere 3 kişi alınacak. Genel toplam olarak ise 11 kooperatif Görevlisi alımı yapılacak.

Ziraat Mühendisliği pozisyonunda ise toplamda 12 kişi alınacak. Bu yönde 2 Adıyaman, 1 Batman, 2 Mardin, 1 Siirt, 4 şanlıurfa ve 1 Şırnak illerinde alım yapılacak. Bölüm ve KPSS şartı aranmaksızın Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancı izin Belgesi olanlar başvuruda bulunabilecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Şanlıurfa Bölge birliği tarafından yayımlanmış olan ilana göre iki farklı pozisyonda 23 memur alımı yapılacak. Bu kapsamda adaylardan bazı nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Adaylardan genel olarak şu şartlar aranıyor.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak,
  • 28.10.2019 tarihi itibariyle 30 yaşından büyük olmamak, (28.10.1989 ve daha sonra doğanlar müracaat edebilirler.)
  • Erkeklerde askerlikle ilişkisi olmamak veya tecilli olmak (halen askerlik görevini yapanlar başvuruda bulunabilecek ve sınava katılabileceklerdir),
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Taksirli suçlar hariç, ağır hapis veya altı ay ya da daha fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile yağma, hırsızlık, dolandırıcılık, hileli iflas, sahtecilik, zimmet, irtikap, rüşvet gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı fiiller, görevi kötüye kullanma, güveni kötüye kullanma, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, kara para aklama, devlet sırlarını açığa vurma, terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçları ile kamunun sağlığına ve kamu güvenine karşı işlenen suçlardan biriyle hüküm giymiş olmamak,
  • Görevini yapmaya mani akli ve bedeni hastalığı bulunmamak,
  • Yurdun her yerinde çalışmayı kayıtsız ve şartsız kabul etmek.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Adaylardan özel olarak'ta bazı şartlar aranıyor. Bu yönde son 6 aydır alım yapılacak bölgede ikamet ediyor olmak, Kooperatif görevlisi için Lisans mezunlarından 2018 veya 2019 yıllarında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve Ön Lisans mezunları için 2018 yılı KPSS'den P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir.

Ayrıca Ziraat Mühendisliği pozisyonu için Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancı izin Belgesi olanlar için KPSS Şartı aranmayacak belgesi olmayanlardan ise, KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Şanlıurfa Bölge Birliği Tarım Kredi Kooperatifleri memur personel alımı için başvuru süreci 30 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 11 Ekim 2019 tarihi saat 18:00 a kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Adaylar başvurularını İş Talep Formundaki açıklamalar başlığı dikkate alınarak “İş Talep Formunun her iki sayfası eksiksiz ve gerçeğe uygun olarak doldurulup, imzalanacaktır. İş Talep Formu ekinde istenilen belgeleri eksik olanların başvuruları kabul edilmeyecektir. Adaylar, müracaatlarını Şanlıurfa Bölge Birliğine yapabileceklerdir, Şanlıurfa Bölge Birliği dışındaki Bölge Birliklerimiz başvuru kabul etmeyecektir.

İştalep Formları ve diğer detaylara ulaşmak için şu bağlantıyı kullanabilirsiniz: http://bit.ly/isinolsa-tarimkredi-sanliurfa

Editör: TE Bilisim