Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesine, ilgili ilan şartlarına uyum sağlayan adaylar arasından kooperatif görevlisi ve ziraat mühendisi alımları yapılacaktır. Yapılacak bu alımlara yönelik bilinmesi gereken tüm detaylar, başvuru şartları, adaylarda aranacak özellikler ve ek nitelikler, başvuru bağlantıları gibi bilgilendirmelere haberimizde değinmeye çalışacağız. Yapılacak olan alımlara yalnızca ilgili bölümlerden mezun olmuş ya da dengi okullardan mezun olarak denkliği kabul edilmiş mezun kişilerin başvuruları kabul edilmektedir. 657' e aykırılığı bulunan kişilerin başvuruları kabul edilmemektedir. Başvurularda adayların bilmesi gereken bazı detaylar şöyledir:

ŞARTLAR

- Tablo I, II ve III üzerinde aktarılan şartları barındırmak, başvuru yapacak kişilerin ya da 1.dereceden aile yakınlarının en az 6 aydır Ankara, Çorum, Kırıkkale, Kastamonu, Çankırı il sınırlarında ikamet ediyor olması, lisans mezunu adayların KPSS puanı en az 60 olması, önlisans mezunu adayların KPSS puanı en az 60 puan almış olması gibi şartlar aranmaktadır.

NOT: Ziraat Mühendisi adaylardan, Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancı izin Belgesi olanlar Bölüm ve KPSS şartı aranmaksızın müracaat edebileceklerdir.

LİSANS MEZUNU ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR

Lisans bölümlerinden mezun olan adayların üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri vb. ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olması şartı aranmaktadır.

ÖNLİSANS MEZUNU ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR

Önlisans mezunu olan adayların, aşağıdaki bölümlerden birinden mezun olmuş olmaları gerekli görülmektedir.


BAŞVURU TARİHLERİ VE İŞLEMLER HAKKINDA BİLGİLENDİRMELER

Başvuruda bulunmak isteyecek adayların 28.12.2018 günü saat 18.00' a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlana başvurular 10.12.2018 tarihi itibariyle alınmaya başlayacaktır. İlanlara başvurular şahsen yapılacak olup, başvuruda istenen belgeler ve diğer detaylar başvuru kılavuzuna yönelik yayımlanan ilanda yer almaktadır. Tüm detaylara erişmek ve başvuru yapmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz...

Kılavuz için tıklayınız.