3 Bakanlık 177 Memur Alımı yapacak.

Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre farklı Bakanlıklar memur alımı yapacaklarını ilan ettiler. Başvuru süreci hafta başı itibari ile başlayacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Alım yapılacak kadrolar nedir? tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Alım Yapacak Bakanlıklar?

Başvurusu başlayacak olan 177 kişilik memur kadrosu için, Tarım ve Orman Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı alım yapacak. Başvuru yapacak adaylardan bazı genel ve özel şartlar aranacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak şartları aranacak.

Özel Şartlar Ve İlanların Detayları:

Tarım ve Orman Bakanlığı Memur Alımı İlanı:

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan TİGEM ( Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ), 145 kişilik kadro için memur alımı yapacağını bildirdi. Alımlar aşağıdaki kadrolarda yapılacak.

Adaylardan özel olarak dört yıllık eğitim veren veya iki yıllık eğitim fakültelerin yukarıdaki alanlarından mezun olmuş olmak, 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacak. Başvurular 21 - 31 Aralık 2020 tarihleri arasında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığına elden veya posta (İadeli taahhütlü veya kargo) ile yapılacaktır. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

İçişleri Bakanlığı Memur Alımı İlanı:

İçişleri Bakanlığına bağlı olan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatı birimlerine 13 farklı şehirde olmak üzere 17 Avukat alacak. İşte kadro dağılımı:

Adaylardan özel olarak 2020 yılı KPSS'den P3 puan türüne göre en az 70 puan almış olmak, Hukuk fakültesinden mezun olmuş olmak ve Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak gereklidir. Başvurular 21 - 30 Aralık 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar başvurularını şahsen Göç İdaresi genel Müdürlüğüne yapmaları gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Gençlik ve Spor Bakanlığı :

GSB bünyesine sözleşmeli olarak personel alımı yapacak. Alımlar farklı kadrolarda bilişim alanında yapılacak.

Özel olarak adaylardan 2020 yılında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden puan sahibi olmak, Dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili alanlarından mezun olmuş olmak şartları aranacak. Başvurular 21 - 28 Aralık 2020 tarihleri arasında yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.