Tarım ve Orman Bakanlığı Memur Alımı yapacak. Az Önce 18 Aralık 2021 tarihi ile Resmi Gazetede yayımlanan memur alımı ilanına göre Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü Orman Mühendisi Alımı yapacak. Orman Mühendisi alımları 7 farklı ildeki taşra Teşkilatı birimlerine yapılacak olup başvuru şartları ve tarihleri bildirildi.

2021 Yılı Orman Mühendisi Alımı Yapılacak!

Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanun kapsamında açıktan atam yolu ile 22 Orman Mühendisi Alımı yapılacağı bildirildi. Alımlar 7 şehirde bulunan Taşra teşkilatlarına yapılacak. Ayrıca Açıktan atama yolu ile atamalarda Sözlü ve Uygulamalı sınav yapılacak. Sınav sonucuna göre atamalar aşağıdaki illerde gerçekleştirilecek

Şehre Göre Kontenjan Dağılımı:

  • Antalya 4,
  • Balıkesir 2,
  • Bursa 4,
  • Bilecik 2,
  • İzmir 2,
  • Manisa 4,
  • Muğla 4,

olmak üzere 22 Orman Mühendisi alınacak.

Başvurular Aralık'ta Başlayıp Ocak'ta Sona Erecek!

Orman Genel Müdürlüğü orman Mühendisi alımı ilanına başvurular 24 Aralık 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 05 Ocak 2021 tarihi saat 23:59 a kadar yapılması gerekmektedir. Aşağıdaki Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını sadece İnternet üzerinden e-Devlet şifresi ile gerçekleştirecekler.

Bu yönde Başvurular Orman Genel Müdürlüğünün resmi Kariyer adresi olan http://isealim.ogm.gov.tr üzerinden yapılacak. Bunun dışında yapılacak hiç bir başvuru yöntemi geçerli sayılmayacaktır.

Başvuru Yapacak adaylar Burada TIKLA. Sende İşin Olsa İnstagram hesabını takip et!

Başvuru sürecinden haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indiriniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

2021 Yılı Orman Mühendisi Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından alımı yapılacak olan orman Mühendisi alımları için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise adayların KPSS, Sağlık ve Eğitim Niteliklerini sağlıyor olmak gereklidir.

Eğitim Şartı Nedir?

En az dört yıllık eğitim veren Yükseköğretim Kurumlarının Lisans seviyesindeki Orman Mühendisliği bölümünden mezun olmuş olmak.

Orman da Görev Yapacak Adalar İçin Sağlık Şartı Nedir?

Tam Teşekküllü Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli) sağlık kurulu raporu almak. (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)

KPSS Puanı Geçerlilik Yılı nedir?

Orman Mühendisi alımları KPSS Puanına göre yapılmaktadır. Bu kapsamda sadece 2020 yılı KPSS Puanına sahip olan adaylar başvuru yapabilecektir. Adayların KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları zorunludur.

ÖNEMLİ NOT: İlanda belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların “atama işlemleri yapılarak göreve başlatılmış olsalar bile” atamaları iptal edilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim