29 Mart 2022 tarihli yayımlanmış olan Kamu Personeli Alımı ilanına göre Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü personel alımı için ilan yayımladı. Beklenen ilan yayımlanarak kamuya 1833 kişilik kadro ile memur ve personel alımı yapılacağı duyurulduç Bu kapsamda alımlar Türkiye Geneli 81 şehirde gerçekleştirilecek olup Kontenjan dağılımı ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Hangi Pozisyonlarda Kaç Memur Personel Alımı Yapılacak?

  • 283 adet mühendis (orman mühendisi) alımı,
  • 50 adet Mühendis (Orman Endüstri Mühendisi) alımı,
  • 1500 adet orman muhafaza memuru alımı,

Toplamda 5064 Kamu Personeli Alımıu Yapılacak!

Tarım ve Orman Bakanı yaptığı açıklamaya göre 2022 ıylı toplamda 5064 kişilik kadro ile memur personel alımı gerçekleştirilecek. ALımlar farklı kadrolarda yapılacak ve Orman Genel Müdürlüğü ilanları gelmeye başladı bile. 

İLGİLİ HABER: Tarım Bakanlığı OGM ve DSİ 5064 Memur Personel Alımı Kontenjan ve Şartlar? ( KPSS - Yaş - Eğitim )

Adaylardan Aranan Genel Ortak Nitelikler Hangileridir?

Tarım ve orman Bakanlığına baplı olan Orman Genel Müdürlüğüne kamu personeli alımı için yayımlanan duyuruda başvuru şartları açıklandı. Bu kapsamda genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak.

Bu bağlamda " Türkiye CUmhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştımasından olumlou sonuçö alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ike ile ilgisi olmamak " gibi şartlar aanacak. Ayrıca Ortak olarak;

  • ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan KPSS'den Mühendis Alımları için Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak,
  • Orman Muhafaza Memuru alımı için ise Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 65 puan almış olmak gereklidir.
  • Tam Teşekküllü Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli) sağlık kurulu raporu almak. (Sözleşme imzalamaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)

Orman Mühendisi Alımı Eğitim Şartı: Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Mühendisliği bölümünden mezun olmak.

Orman Endüstri Mühendisi Alımı Eğitim şartı: Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmak.

Orman Muhafaza Memuru Alımı Eğitim Şartı: Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinin birinden mezun olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı OGM memur personel alımı başvuruları 4 Nisan 2022 tarihi ile başlayacak. En geç 10 Nisan 2022 tarihine kadar devam edecek olan başvuru süreci sadece e-Devlet kapısı üzerinden kariyer adresinden gerçekleştirilecek.

Başvuru Tarihleri: 4 - 10 Nisan 2022

Başvuru Ekranı: https://isealimkariyerkapisi. cbiko.gov.tr

BAŞVURU KILAVUZU

Başvuru Değerlendirmesi KPSS Puanı İle Yapılacak!

Başvuruda bulunan adayların KPSS Puanları ele alınarak yapılacak değerlendirme ile sıralama yapılacak. Bu kapsamda adaylara sözlü sınav gerçekleştirilecek olup KPSS Puanı en yüksek olan adayların başvuruları geçerli sayılacak.

20 ŞEHİR TERCİH YAPILABİLECEK!

OGM'den gelen duyuru ile başvuru yapacak adaylaradan herhangi bir İkamet şartı aranmayacak. Adaylar eğer isterlerse 20 şehir başvurusu yapabilecek. Gelen duyuru ile,

Başvurular EK 1 listede belirtilen iller arasından adayın tercihine göre yapılacak olup her aday en fazla 20 adet tercih yapabilecektir.

Şehre Göre Kontenjan Dağılımı:

OGM 1833 memur personel alımı için şehre göre kontenjan dağılımını paylaştı. Bu kapsamda aşağıdaki bağlantıları kullanarak şehre göre kontenjan dağılımına ulaşabilirsiniz.

OGM 2022 Yılı 1500 Orman Muhafaza Memuru Alımı Şartları ve Sınav Konuları

OGM 283 Sözleşmeli Orman Mühendisi Alımı İlanı 2022! Şartlar ve Kontenjanlar?

Orman Genel Müdürlüğü 50 Orman Endüstri Mühendisi Alımı İlanı 2022

Editör: TE Bilisim